<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Miten PowerMarkkinoinnin arvot näkyvät käytännössä?

  Eveliina Vähä-Ruka
  9.11.2017 9:29

  PowerMarkkinointi arvot

  Yrityksen arvot toimivat sekä koko toiminnan kulmakivenä että ohjaavat aktiivisesti toimintaa kohti asetettuja tavoitteita. Näin myös meillä PowerMarkkinoinnilla. Arvoilla on kuitenkin valitettavan usein tapana jäädä juhlapuheiden korulauseiksi sekä pölyyntyviksi huoneentauluiksi, jos arvoja ei ymmärretä tai niillä ei ole yrityksen jokaiselle työntekijälle aidosti merkitystä.

  ”Arvo on yksilölle tai ryhmälle ominainen, eksplisiittinen tai implisiittinen käsitys toivottavasta, joka vaikuttaa käytettävissä olevien toiminnan muotojen, keinojen ja päämäärien valintaan.”

  (Clyde Kluckhohn, ks. Junnola & Juuti 193, 22.)

  ”Yrityksemme arvot ovat luotettava, asiakaskeskeinen ja vastuullinen”

  Kuulostaako tutulta? Yleisesti ongelmana organisaatioille määritellyillä arvoilla on se, että ne ovat melko samankaltaisia ja jopa itsestäänselvyyksiä. Hyvin tyypillisesti yritysten arvoihin kuuluvat muun muassa vastuullisuus, luotettavuus sekä asiakaskeskeisyys (Naqu Oy:n arvoselvitys 2014). Nämä ovat kaikki sinällään varsin hyviä arvoja, mutta miten nämä erottavat yrityksen muista alan kilpailevista toimijoista tai innostavat kasvamaan? Tuskin mikään yritys kertoo avoimesti olevansa epäluotettava kumppani tai yritystoiminnan eettisyydestä piittaamaton?

  Juuri persoonallisuuden puutteen takia yritysten tarkkaankin mietityt arvot usein mielletään täysin arvottomaksi sanahelinäksi. Meille on tärkeää, että jokainen PowerMarkkinoinnin työntekijä voi allekirjoittaa arvomme. Siksi olemmekin määritelleet ne yhdessä.

  Toimintaamme ohjaavat seuraavat kuusi arvoa:

  1. Tuloksellisuus

  Käytännössä olemme olemassa, jotta markkinointi saadaan tukemaan liiketoimintaa oikeasti ja mitattavasti. Tämä tarkoittaa meille aina liiketoimintalähtöisyyttä ja sitä, että teemme vain ja ainoastaan asioita, joilla on merkitystä. Leikkimielisesti voisi jopa sanoa, että olemme jopa ”mittausfriikkejä”, sillä tulokset ovat meille kaikki kaikessa.

  Tuloksellisuus näkyy kaikessa toiminnassamme ja näkyvin esimerkki tästä on se, että olemme antaneet koko historiamme ajan kaikille asiakasprojekteillemme 100 % tulostakuun.

  2. Vapaus ja vastuu

  Meillä jokainen työntekijä saa vastuuta ja vapautta sopivassa suhteessa - jokaiseen luotetaan, mutta jokaisen myös odotetaan kantavan hänelle annetut vastuut. Vastuu tarkoittaa meillä vastuuta asiakkaasta, tiimistä sekä itsestä. Vapaus taas vapautta suunnitella muun muassa oman työn organisointia sekä oman osaamisen kehittämistä.

  Meillä ei esimerkiksi ole määriteltyjä työaikoja, mutta jokainen on omalta osaltaan vastuussa siitä, että työtehtävät tulee hoidettua laadukkaasti ja ajallaan. Vapaus ja vastuu konkretisoituvat meillä jo heti perehdytyksestä lähtien – uudet työntekijämme saavat tuekseen mentorin, mutta vastuu perehdytyksen etenemisestä on kuitenkin jokaisella itsellään.

  3. Joustavuus

  Joustavuus tarkoittaa meille joustamista sekä asiakkaan että oman porukkamme tilanteen ja toiveiden mukaan. Toimimalla joustavasti pystymme myös reagoimaan nopeasti asiakkailta tulleisiin pyyntöihin. Toisaalta joustavuus mahdollistaa myös työskentelyn vaikka maapallon toiselta puolelta käsin. Mikään ei myöskään estä sinua käymästä omilla asioilla (kuten vaikkapa kuntosalilla tai kampaajalla) kesken päivän, jos tarve niin vaatii tai ”tekee vain mieli”.

  4. JFDI, please

  JFDI eli Just F***ing Do It, please. Tulokset syntyvät teoista, eivät suunnittelusta tai käsien heiluttelusta. Vaikka suurin osa meistä onkin konsultteja, on meille tärkeää saada asioita myös aikaiseksi. Näin luomme arvoa toisillemme sekä asiakkaillemme.

  Meillä on töissä varsin idearikasta porukkaa ja ideoimme uusia juttuja mielellään keskenämme. Meillä ideat eivät jää vain ideatasolle, vaan niille myös nimetään saman tien omistaja. Ideoiden jalostumista esimerkiksi uusiksi palveluiksi tai kokeiluista saatuja tuloksia myös seurataan aktiivisesti.

  5. Rennosti, mutta tosissaan

  Päivittäinen huumori on meille elinehto, vaikka suhtaudummekin erittäin tosissamme asiakkaidemme tuloksiin. "Ihmiseltä ihmiselle" kuvaa hyvin toimintaperiaatteitamme - emme esimerkiksi piiloudu markkinoinnin saralla hyvin tyypillisen jargonin taakse, vaan puhumme asioista niiden oikeilla nimillä. Olemme myös hyvin läheisissä väleissä asiakkaidemme kanssa ja meille on oikeasti tärkeää tietää myös se, mitä asiakkaillemme kuuluu.

  Toisaalta rentous näkyy hyvin myös työkulttuurissamme ja arkipäiväisissä tilanteissa toimistollamme. Jokainen saa olla meillä juuri sellainen kuin on. Oma persoona saa ja pitää näkyä, emmekä missään nimessä halua asettaa kaikkia samaan muottiin.

  6. Cojones

  Espanjankielinen sana Cojones tarkoittaa meille lähtökohtaisesti rohkeutta ja uskallusta. Tämän lisäsimme arvoihimme viimeisimpänä ohjenuoraksi erityisesti omaan markkinointiimme, jota leimasi vahvasti ”suutarin lapsella ei ole kenkiä”-efekti. Tässä olemmekin ottaneet ryhtiliikkeen viime aikoina. Uskallamme ehdottaa rohkeitakin ideoita ja lähdemme näitä myös helposti testaamaan.

  Cojones tarkoittaa meille myös uskallusta olla eri mieltä niin asiakkaan kuin vaikkapa työkaverin kanssa. Meidän tehtävänämme on myös johtaa ja haastaa asiakkaitamme kohti parempia tuloksia!

  Tutustu meihin!

  Jokainen työntekijämme pääsee esittäytymään ja kertomaan arjestaan PowerMarkkinoinnilla PowerSlämy-artikkelisarjassamme. Kurkkaa kulissien taakse täältä! Meidän toimiston arkeen pääset tutustumaan myös Instagramissa.

  Tutustu myös rekrytointi-sivuumme, josta näet tällä hetkellä avoimet työpaikkamme. 

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta PowerMarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!