<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miten sujui työpäivä lasten kanssa?

kirjoittanut Eveliina Vähä-Ruka 23.11.2016 10:19

lapsi-mukaan-toihin.jpg

Koska PowerMarkkinoinnin toimistolla on hyvinkin usein nähty karvaisia lapsia (lue: toimistokoiria) piristämässä työpäiviä, oli meille lähes itsestään selvää lähteä mukaan viettämään hieman harvinaisempaa Lapsi mukaan töihin-päivää niiden ei-niin-karvaisten-lasten kanssa perjantaina 18.11.2016. Tällaisia päiviähän viettäisi mielellään useamminkin, mutta valitettavan usein arjen realiteetit tulevat vastaan ja siksi lasten vierailut toimistolla jäävät harmillisen vähäisiksi.

Valmistautuminen

Lasten ”työpäivää” oli ehditty jo odottaa tovi ja niin lasten kuin meidänkin odotukset olivat korkealla. Samalle päivälle sattui vielä sopivasti Anna lapsesi pukea sinut-päivä, joten päivän asujakin oli jo ehditty miettiä etukäteen. Toisin kuin olisi ehkä luullut, olivat päivän asut kuitenkin varsin hillityt: vähän prinsessatyyliin sopivia pinkkejä paljetteja, mutta muuten lapset antoivat meidän äitien turvautua ihan oman maun mukaisiin vaatteisiin. Oma poikani pakotti tosin vielä kotoa lähtiessä vaihtamaan toisen kaulakorun (tärkeä yksityiskohta tietysti sekin).

Edellisiltana pakattiin vielä omat Muumi- ja Hello Kitty-tietokoneet, muistipelit sekä värityskirjat ja -kynät valmiiksi – eihän siitä töiden teosta muuten mitään tule!

lapsi-mukaan-toihin-6.jpg

Itse työpäivä

Työpäivä lasten kanssa alkoi aamusta pienellä ujostelulla, mutta hetken päästä käynnissä oli jo täysi tohina. Puhuvat leikkitietokoneet lauloivat, värityskirjan sivut täyttyivät ja touhua riitti! Vaikka toimistollamme ei perusarkenakaan täysin hiirenhiljaista ole juuri koskaan, täyttyi tila nyt raikuvista riemunkiljahduksista, vaikeista ”Miksi?”-kysymyksistä sekä hauskoista kommenteista.

lapsi-mukaan-toihin-4.jpg

Menoa ja meininkiä todella riitti, sillä toimistollamme oli perjantaina kahden 3-vuotiaan sekä yhden 5-vuotiaan lapsen lisäksi yksi koira. Lasten kanssa vietetyn aamupäivän aikana ehdimme muun muassa pelata, leikkiä kotista (prinsessoineen ja lemmikkikarhuineen, tietysti), temppuilla voimistelurenkaissa, kouluttaa koiraa, syödä herkkuja sekä ”tietokoneilla” eli tehdä vähän niitä töitäkin.

lapsi-mukaan-toihin-7.jpg

Kokemukset päivästä

Kun aamupäivä oli ohi, siirtyi osa lapsista iskän työpaikalle iltapäiväksi ja osa takaisin ”lasten työpaikalle” eli päivähoitoon. Päivän päätteeksi lasten mielestä parasta työpaikalla vierailussa olivat ehdottomasti herkut sekä koiran lenkitys ja koulutus, joista kerrottiin vielä iltapalapöydässä isille.

lapsi-mukaan-toihin-2.jpg

Lasten mielikuvitus pääsi aamupäivän aikana vauhtiin ja hauskaa oli varmasti sekä meillä että lapsilla. Veikkaan, että myös meidän porukka oli mielissään, kun sai kerrankin luvan kanssa leikkiä prinsessaa tiara päässä ;)

Kun kesken työnteon joku huikkaa ”Nyt me lähdetään rannalle!”, ei voi kuin todeta, että meillä aikuisilla olisi varmasti paljon opittavaa lasten tavasta käyttää ja hyödyntää mielikuvitustaan sekä ottaa kaikki ilo irti niistä elämän pienistäkin hetkistä – kuten vaikka hyvin arkisesta työpäivästä.

lapsi-mukaan-toihin-3.jpg

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi

Uusimmat artikkelit

Onko sinulla kysyttävää B2B-markkinoinnista?Tilaa maksuton markkinoinnin sparraushetki!

 

 

skydive3.jpg
author avatar

Kirjoittanut Eveliina Vähä-Ruka

Eve on kokenut ja monipuolinen markkinoinnin ammattilainen sekä PowerMarkkinoinnin asiakastiimin vetäjä. Vertaansa vailla ovat myös Even projektinhallinta- ja johtamistaidot, joiden ansiosta hänen vuorokautensa vaikuttaa vähintään 10 tuntia pidemmältä kuin muiden. Käänny Even puoleen, jos tarvitset ongelmaasi terävän ratkaisun lisäksi kymmenen hyvää kehitysehdotusta – tai jos haluat tietää, miksi trampoliinipuisto on aina hyvä idea.

Seuraa minua somessa