<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Miten videomarkkinointia mitataan?

  Serina Semi
  27.3.2018 11:10

  Miten videomarkkinointia mitataan?

  Listasimme hiljattain 4 markkinoinnin trendiä, joista pureudumme nyt syvällisemmin videomarkkinointiin. Aihe kiinnostaa monia, ja siksi videota hyödynnetään jatkuvasti enemmän myös B2B-markkinoinnissa. Videoita tehdään kuitenkin harmittavan usein ilman selkeitä tavoitteita ja tarkoitusta, jolloin pahimmillaan rahaa ja aikaa heitetään hukkaan. Videoita pitäisikin lähestyä samoin kuin muutakin sisältömarkkinointia: suunnitella, asettaa tavoitteet ja mitata tekemisen vaikutuksia liiketoiminnalle.

  Videomarkkinoinnin tavoitteet

  Tavoitteiden asettaminen on aivan yhtä tärkeää videomarkkinoinnissa, kuin muussakin sisältömarkkinoinnissa. Jos et aseta tekemiselle tavoitteita, kuinka tiedät onnistuitko? Tavoitteiden tulisi aina olla fiksuja, eli SMART-kaavan mukaisia. Lisää markkinoinnin SMART-tavoitteiden asettamisesta voit katsoa videoltamme:

  Toinen tärkeä asia videoiden suunnittelussa ja tavoitteiden asetannassa on pitää mielessä kenelle videoita tehdään. Onko tarkoituksena tavoittaa uusia silmä- ja korvapareja, jotka eivät vielä tiedä teistä? Vai kenties vastata myyntiprosessissa usein esiin tulleisiin kysymyksiin? Kohdeyleisön tarpeita kannattaa lähestyä heidän ostopolkunsa kautta ja tuottaa videosisältöä polun eri vaiheissa oleville katsojille. Erilaisia videosisältöideoita ostopolun varrelle saat muun muassa tältä HubSpotin videolta.

  Videomarkkinoinnin tärkeimmät mittarit

  Videomarkkinoinnin mittarit määräytyvät asetettujen tavoitteiden pohjalta, joten vääriäkin asioita on mahdollista mitata. Esimerkiksi videon katselukertoja on mukava ja helppo seurata, mutta luku itsessään ei kerro hirvittävän paljon. Ainakin näitä viittä mittaria kannattaa seurata:

  Sitoutuminen (Engagement): Prosenttiluku kertoo, kuinka paljon videotasi katsottiin. Tarkempi statistiikka prosenttiluvun takana kertoo muun muassa kuinka usein videosi katsottiin alusta loppuun, kuinka usein se katsottiin uudemman kerran ja kuinka usein video jätettiin kesken. Sitoutuminen kertoo siis videosi laadusta, kiinnostavuudesta ja hyödyllisyydestä katsojien silmissä.

  Klikkaukset (Click through rate, CTR): Sisältömarkkinoinnissa paljon hyödynnetty toimintakehote (Call to action, eli CTA) on syytä sisällyttää myös videoihin. CTR on prosenttiluku, joka kertoo yleisösi reagoinnista videon toimintakehotteisiin. Sananmukaisesti, CTA:n tarkoitus on ohjata toimintaan, joten jos videosi tavoite on esimerkiksi saada katselija vierailemaan sivuillasi, videon CTR-prosentti on yksi tärkeimmistä mittareistasi! 

  Konversio (Conversion rate): Konversio liittyy vahvasti klikkauksiin ja toimintakehotteisiin, sillä konversioprosentti kuvastaa katsojia, jotka päättivät toimia kehoitteen mukaisesti. Konversiolla voi mitata vaikkapa YouTube-kanavasi tilaajia, videostasi sivuille klikanneita ja yhteystietonsa jättäneitä henkilöitä tai jopa asiakkaaksi asti päätyneitä katselijoita. Konversiolla on tärkeä rooli sisällön vaikuttavuuden mittaamisessa, toisin sanoen, aiheuttaako sisältösi haluttua toimintaa?

  Some-jaot (Social sharing): Some-jakojen määrä itsessään ei kerro hirvittävän paljon, mutta sillä on suuri vaikutus videosi leviämiseen ja siten brändisi, tuotteesi tai palvelusi tunnettuuteen. Ennen kaikkea some-jaot kielivät siitä, että videosi miellyttää kohdeyleisöäsi ja he ovat valmiita kertomaan siitä muillekin.

  Palaute (Feedback): Palautteen jättäminen vaatii enemmän yleisöltäsi, kuin pelkkä tykkääminen tai jakaminen. Siksi se onkin videoidesi tärkeä laadullinen mittari, jonka perusteella osaat tuottaa yleisöllesi entistä hyödyllisempää ja kiinnostavampaa videosisältöä!

  Mistä löydän mittarini?

  Tunnetuin ja aloittelijalle helposti lähestyttävä videoalusta on YouTube. Tarvitset vain Google-tunnuksen, jonka avulla pääset automaattisesti kirjautumaan myös YouTubeen ja luomaan yrityksellesi YouTube-tilin. Tilisi “Creator Studio” alta löydät “Analyysit” osion, jonne videoidesi data kertyy. Sieltä voit seurata videoidesi menestystä ja nähdä, oletko saavuttanut asettamasi tavoitteet.

  Videomarkkinoinnin mittarit YouTubessa

  "Yleiskatsaus" on hyvä paikka aloittaa, sillä sen alta löydät muun muassa sitoutumiseen, some-jakoihin ja kommentteihin liittyvät avainluvut. Syvällisemmin videoidesi analytiikkaan voit pureutua esimerkiksi "Yleisön pysyvyys" ja "Vuorovaikutusraportit" alla. Riippuen siitä, mitä klikkauksia ja minkä konversiota haluat mitata, löydät oikeat mittarit joko YouTubesta tai käytössäsi olevasta analytiikkatyökalusta, kuten Google Analyticsista tai HubSpotista.

  Ota lentävä lähtö sisältömarkkinoinnin mittaamiseen!

  Kuten todettu, videon tavoitteet ohjaavat mittarien valintaa, mutta näillä vinkeillä pääset jo hyvään alkuun. Olemme kirjoitelleet aiemminkin markkinoinnin mittaamisesta, joten voisit olla kiinnostunut lukemaan seuraavaksi esimerkiksi markkinoinnin ja liiketoiminnan mittareista tai sisältömarkkinoinnin tavoitteista ja niiden seurannasta.

   Markkinoinnin mittaaminen - lataa opas!

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin mittaaminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!