<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Miten webinaarit toimivat inbound-markkinoinnissa?

  Serina Semi
  21.8.2018 13:22

  webinaarit-blogiartikkelikuva 

  Lyhyt vastaus otsikon kysymykseen: webinaarit toimivat inbound-markkinoinnissa varsin hyvin. Tässä artikkelissa kerromme miksi webinaareja kannattaa testata osana sisältömarkkinointistrategiaa ja mitä hyötyä niistä on B2B-markkinoinnissa.

  Webinaarien suosio on hurjassa nosteessa

  Webinaarien suosio on viime vuosina kasvanut räjähdysmäisesti. Osittain suosiota selittää äänikirjojen, podcastien ja muiden audiosisältöjen lisääntynyt kulutus, mutta myös webinaarien tuottamat hyvät tulokset, jotka syntyvät suhteellisen pienellä vaivannäöllä. Webinaarien avulla on esimerkiksi helpompi tavoittaa B2B-kohderyhmään kuuluvia henkilöitä kuin esimerkiksi kutsuvierastapahtumissa, joiden järjestäminen vaatii huomattavasti enemmän resursseja.

  Olemme päässeet todistamaan webinaarien kasvavaa suosiota järjestämissämme PowerWebinaareissa. Esimerkiksi yhdestä webinaarista laskimme, että jopa 90% sinne saapuneista kuunteli webinaarin loppuun asti! Tämän lisäksi webinaarin sisällöstä on helppo kysyä ja saada palautetta webinaariin osallistuneilta henkilöiltä, mikä taas helpottaa sisältömarkkinoinnin suunnittelua jatkossa.

  Webinaarit ovat myös oiva tapa tuoda esiin organisaationne omia asiantuntijoita. Webinaarissa he pääsevät kasvattamaan omaa asiantuntijakuvaansa uuden yleisön edessä ja toisaalta tavoittamaan kuulijoita oman verkostonsa kautta mukaan webinaariin. Webinaareja kannattaakin markkinoida sosiaalisessa mediassa tapahtumien tapaan. Lue lisää onnistuneesta tapahtumamarkkinoinnista.

  Webinaarit osana inbound-markkinointia

  Webinaarit toimivat liidin generoinnissa varsin samaan tapaan kuin vaikkapa oppaat: kun sisällöstä kiinnostunut kohderyhmään kuuluva kontakti täyttää ilmoittautumissivuilla lomakkeen, tulee hänestä inbound-liidi. Kontaktille lähtee automaattisesti sähköpostiviestinä linkki, josta hän pääsee kuuntelemaan webinaarin livenä, ja webinaarin jälkeen hän saa sähköpostiinsa linkin webinaaritallenteeseen. Myös webinaaritallennetta voi hyödyntää jälkikäteen samoin kuin muitakin ladattavia materiaaleja.

  Tyypillisesti webinaarit ovat ostoprosessin consideration-vaiheen materiaaleja, eli niiden sisältö on suunnattu ostoprosessissa jo pidemmälle edenneille kontakteille. Tästä syystä webinaariliidit ovat yleensä jo huomattavasti ostovalmiimpia kontakteja, jolloin myynti saa kontaktoitavakseen laadukkaampia liidejä. Monesti myös kynnys ilmoittautua webinaariin on hieman korkeampi kuin esimerkiksi oppaan lataamiseen, jolloin jyvät erottuvat akanoista jo varhaisessa vaiheessa.

  Erilainen sisältöformaatti testissä

  B2B-blogeja, -oppaita ja muita tekstipohjaisia sisältöformaatteja on internet pullollaan – eikä ihme. Asiantuntijablogi toimii hyvin hakukonenäkyvyyden kannalta ja opas on suhteellisen yksinkertainen liidien generointiväline. Audio taas on toistaiseksi vähemmän käytetty formaatti, joten siksi webinaareilla voi olla helpompi erottua sisältömarkkinoinnin merestä edukseen.

  Kannattaa myös muistaa, että ihmiset omaksuvat tietoa eri tavoilla. Yksi lukee mielellään, toinen kuluttaa minuutti- ja tuntikaupalla videoita ja kolmannelle jää informaatio parhaiten mieleen kuuloaistin avulla. Teet siis palveluksen itsellesi, jos tarjoat potentiaalisille asiakkaillesi kiinnostavaa ja relevanttia tietoa mahdollisimman monessa eri formaatissa, sillä siten parannat mahdollisuuksiasi tavoittaa uusia henkilöitä ja yrityksiä.

  Vieläkö epäröit webinaarien järjestämistä? Niitä kannattaa ehdottomasti testata, jos:

  • Et ole aivan varma, miten ja minkälaisella sisällöllä kohderyhmän parhaiten tavoittaa.
  • Ostajapersoonia kiinnostavaa sisältöä löytyy jo tekstiformaatissa, kuten blogista ja oppaista.
  • Organisaatiostasi löytyy verbaalisesti lahjakkaita ja esiintymishalusia asiantuntijoita.

  Lisätietoa webinaarien järjestämisestä

  Ovatko hyvän webinaarin ainesosaset hukassa? Vai oletteko jo testanneet webinaareja, mutta ne eivät ole poikineet tulosta? Sinun kannattaa aloittaa kuuntelemalla tallenne webinaarista Miten pidät hyvän webinaarin? Siinä kerromme mm. miten saat seuraajia webinaarillesi ja mitkä asiat pilaavat webinaarisi varmasti. Kuuntele tallenne tai tutustu jatkuvasti kasvavaan B2B-markkinoinnin webinaarikirjastoomme.

  Katso tallenne

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Inbound-markkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!