<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Näin aloitat LinkedIn-mainonnan

  PowerMarkkinointi
  13.7.2018 11:25

  LinkedIn-mainonnan aloittaminen

  Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 27.10.2015.

  LinkedIn on ammatilliseen verkostoitumiseen suunnattu sosiaalisen median kanava, jota käyttää yli 300 miljoonaa ammattilaista ympäri maailman. Suomessa käyttäjiä on noin miljoona. LinkedIniä on kutsuttu työelämän Facebookiksi, ja se kerää ammattilaisia verkostoitumaan ja keskustelemaan alan polttavista puheenaiheista. B2B-markkinoinnissa LinkedIn on erityisen hyödyllinen, ja monilla yrityksillä onkin LinkedInissä oma sivu, jonne voi jakaa esimerkiksi blogiartikkeleita tai muita yrityksen kohderyhmää kiinnostavaa sisältöä.  

  LinkedIn-mainonnasta voi olla hyötyä B2B-yrityksille etenkin liidien generoinnissa sekä asiantuntijakuvan kasvattamisessa. LinkedIn-mainonnan etu on ehdottomasti sen tarkat kohdennusmahdollisuudet, joilla saat näkyvyyttä yrityksellesi juuri oikeissa kohderyhmissä. 

  Kuten Facebookissa tai Twitterissä, myös LinkedInissä voidaan mainostaa maksullisilla mainoksilla. Mainonnan aloittamiseksi yrityksellä tulee olla oma LinkedIn-sivu. Mikäli yrityksellä ei vielä ole LinkedIn-sivua, sellaisen luomiseen tarvitset vain oman LinkedIn-profiilin. Sivun luominen on maksutonta, ja se mahdollistaa sponsoroidun sisällön mainostamisen. Sivun luotuasi pääset kirjautumaan sisälle Campaign Manageriin, joka on LinkedInin mainonta-alusta. 

  LinkedIn ei ole toistaiseksi saatavilla suomenkielisenä, mutta useimmiten tämä ei tuota hankaluuksia, vaan suomenkielinen mainonta ja sisältö menee silti läpi. Virallisesti palvelu ei kuitenkaan tue suomenkielistä mainontaa.

  Mainosten kohdennusmahdollisuudet

  LinkedIn-mainonnan teho perustuu tarkkaan kohdentamiseen - mitä tarkempaa tietoa sinulla on kohderyhmästänne, sitä parempia tuloksia voit saada. Sijainti on ainoa pakollinen kohdennus, jonka mainoksen näyttäminen vaatii, ja mainontaa voi kohdentaa esimerkiksi tietyn kaupungin, maakunnan tai maan perusteella. Lisäksi mainontaa voi ja kannattaa kohdentaa esimerkiksi seuraavien perusteella:

  Työkokemus: Titteli, toimenkuva, senioriteetti, työkokemus vuosina
  Yritys: Yrityksen nimi, toimiala, koko
  Koulutus: Koulutusaste, korkeakoulu, opiskeluala
  Kiinnostuksenkohteet: LinkedIn-ryhmät, taidot
  Identiteetti: Sijainti, ikä, sukupuoli

  Kohdennus tuo mahdollisuuksia, mutta vaatii samalla myös tarkkaa harkintaa. Mainos tulisi suunnitella huolellisesti kohderyhmän mukaan. Kenelle todella haluat mainostaa? Kuka hän on, mitä hän haluaa tietää, mistä hän kiinnostuu?

  LinkedInissä on mahdollista mainostaa myös vain tietyille yrityksille ja heidän työntekijöilleen. Tämä ominaisuus on erityisen kätevä esimerkiksi silloin, jos pyrit lämmittämään jo olemassaolevia liidejä, jotka eivät kuitenkaan ole vielä edenneet pidemmälle ostoprosessissa. 

  Jokaisella mainoksella tulee kuitenkin olla yli 1,000 ”kohdejäsentä” LinkedInissä, mikä on syytä ottaa huomioon, mikäli haluat mainoksesi näkyvän vain hyvin rajatulle yleisölle. Mainostyökalu arvioi mainoksen luontivaiheessa potentiaalisen kohderyhmän suuruuden. Voit helposti kopioida tekemäsi mainoksen ja testata sitä kahdella hieman erilaisella kohderyhmällä, jotta näet mitkä kohdennukset toimivat parhaiten yhteen. 

  LinkedIn tarjoaa myös mahdollisuuden yleisön laajentamiseen. Sen valitsemalla LinkedIn tunnistaa algoritmien avulla samankaltaisia kohderyhmiä, ja voit saada hieman laajemman näkyvyyden mainoksellesi. Lisäksi voit hyödyntää myös kohdennettua mainontaa sivustosi kävijöille, tai vaikkapa ladata kohderyhmäksi jo tietyn olemassaolevan listan kontakteista tai yrityksistä.  

  Mainonnan hinnoittelu

  LinkedIn-mainonta budjetoidaan kampanjakohtaisesti. Jokaiselle kampanjalle voi asettaa kokonaisbudjetin, päiväkohtaisen budjetin sekä "huutokaupalla". Huutokaupassa mainoksen hinta määritellään samoin periaattein kuin Google AdWordsissa: joko klikkausten tai näyttökertojen perusteella. Mainostyökalu ehdottaa sopivaa tarjousta, josta mainostaminen kannattaa ainakin aloittaa. Jos huutokauppatarjouksesi on liian pieni, mainokset eivät näy kohderyhmälle. Isommalla tarjouksella puolestaan mainoksesi kuluttaa todennäköisesti kokonaisbudjetin nopeasti loppuun. 

  Minimihintatarjoukset määrittyvät kohdeyleisön laajuuden sekä tyypin mukaan ja saattavat vaihdella huomattavastikin. Pääsääntönä on, että mitä tarkempi kohdennus, sitä kalliimpi hinta. Minimihinta on yleensä vähintään 2 euroa per klikkaus tai per 1000 näyttöä ja päiväkohtainen minimibudjetti on 10 euroa.

  Jos haluat liidejä tai esimerkiksi opaslatauksia, kannattaa valita klikkauskohtainen hintatarjous, jolloin maksat vain kontaktin klikatessa mainostasi. Jos taas tavoitteenasi on tunnettuuden tai brändin arvon kasvattaminen, kannattaa kokeilla myös näyttökertoihin perustuvaa hinnoittelua.

  Oikean kustannustason löytämiseksi kannattaa testata eri kohderyhmiä ja mainoksia sekä harjoittaa mainosten tuottavuuden arviointia tasaisin väliajoin. 

  LinkedIn-mainonnan vaihtoehdot

  LinkedIn-mainontaa on pääasiassa kahta eri tyyppiä:

  • näyttömainokset ja
  • sponsoroitu sisältö.

  Näistä vaihtoehdoista jälkimmäinen sopii erityisesti inbound-markkinoinnin tueksi. Sponsoroitu sisältö on myös helppo tapa aloittaa LinkedIn-mainonta.

  Sponsoroidut postaukset  

  Sponsoroidut postaukset ovat yrityksen sivuilla olevia LinkedIn-julkaisuja, joille pyritään saamaan mahdollisimman suuri ja yrityksen kohderyhmään sopiva yleisö. Sponsoroitujen postausten avulla tavoitat kohderyhmässäsi mahdollisimman laajan yleisön.

  Sponsoroidut postaukset tuovat liikennettä sivuillesi ja näkyvät käyttäjien uutisvirrassa kaikilla päätelaitteilla. Sponsoroiduista postauksista voi myös tykätä, jakaa ja painaa suoraan follow-nappia. Näin julkaisut tavoittavat yhä laajemmin yleisöä ja sivusi saa enemmän seuraajia. 

  Sponsored Content Desktop

  Sponsoroitu postaus desktop-näkymässä

  "Direct" sponsoroidut postaukset toimivat muuten samalla tavalla kuin sponsoroidut postaukset, mutta ne eivät näy yrityksen omalla LinkedIn-sivulla. Tämä sallii viestin muokkaamisen kohderyhmälle sopivammaksi sekä eri versioiden kokeilun. Lisäksi voit hallita mitä sisältöjä yrityksen omilla sivuilla näkyy.

  Sponsoroidun sisällön avulla voit nostaa esimerkiksi ladattavan pikaoppaan, blogiartikkelin, tulevan tapahtuman tai vaikkapa kotisivusi linkin kohderyhmän uutisvirtaan. Vaikka mainoksen nähneet eivät välttämättä klikkaisikaan mainostasi, heille avautuu mahdollisuus yritystilisi seuraamiseen LinkedInissä.

  Sponsoroidulla sisällöllä saadaan suurempi näkyvyys henkilön omassa uutisvirrassa, ja kävijä saadaan ohjattua suoraan laskeutumissivulle antamaan yhteystietonsa esimerkiksi pikaopasta mainostettaessa.

  Direct Sponsored Content

  "Direct" sponsoroitu postaus mobiilinäkymässä

  Näyttömainokset

  Näyttömainokset ovat LinkedIn-sivuston yläosassa tai sivupalkissa esiintyviä pieniä mainoksia, joihin on mahdollista lisätä myös kuva. Näyttömainosten käyttö sopii paremmin esimerkiksi brändin mainontaan ja tunnettuuden kasvattamiseen. Näyttömainonta sopii myös tilanteisiin, kun mainoksen ei ole tarkoitus saada ainoastaan klikkauksia aikaiseksi.

  Näyttömainokset ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun yrityksen seuraajamäärä LinkedInissä on riittävän hyvällä tasolla ja sponsoroidulla sisällöllä on vaikea tavoittaa enää uusia, relevantteja kohderyhmiä.

  Näyttömainosten eri mainostyyppejä ovat tekstimainos, videomainos tai teksti ja kuva -mainos. Nykyisin myös LinkedIniin voi rakentaa Facebook-mainonnasta tutun karusellimainoksen. Toistaiseksi karusellimainos ei tue videota. Karusellikorttien määrää, järjestystä sekä yksittäisten korttien otsikkokuvauksia muuttamalla voi testata toimivuutta. Koko mainoksen sisältöä voi optimoida seuraamalla yksittäisen kortin näyttökertoja ja klikkausprosentteja. 

  Huomioithan, että toistaiseksi ”vain teksti” -muotoa olevat mainokset näkyvät ainoastaan tietokoneella kirjautuneille käyttäjille. Näyttömainokset näkyvät uutisvirran sivupalkissa, kun taas ”vain teksti” -muotoa olevat mainokset näkyvät uutisvirran yläpäässä.

  Esimerkki näyttömainoksesta

  TExt ad 1

  Esimerkkejä näyttömainoksesta

  Videomainonta

  Menestyksekkään videomainoksen takana on hyvä tarina, joka on kerrottu tiiviisti ja visuaalisesti miellyttävällä tavalla. Muista kertoa tärkein asia ensimmäisen 10 sekunnin aikana ja pitää video tiiviinä. LinkedInin tutkimuksen mukaan alle 30 sekunnin videolla on saavutettavissa parhaat tulokset. Videoon voi olla hyödyllistä sisällyttää myös tekstitykset, jolloin videon voi katsoa myös ilman ääniä. 

  Tunnettuuden ja brändin arvon kasvattamiseen tähtäävässä videossa...

  •  Edelläkävijyys tuotetaan videon puhujan kautta
  •  Kerrotaan brändin tarina
  •  Tuodaan esille asiakasreferenssejä

  Liidien hankintaan tähtäävä video voi esimerkiksi...

  • Demota lyhyesti tuotetta tai palvelua
  • Tarjota maistiaisen tulevasta tapahtumasta tai vaikkapa webinaarista
  • Tuoda esille ladattavan materiaalin sisältöä lyhyesti

  Täältä löydät lisää hyviä vinkkejä videomainoksen tekemiseen. 

  Laadukkaita liidejä

  LinkedIn-mainonnan avulla on mahdollista saada laadukkaita liidejä hyvinkin kustannustehokkaasti. Saat varmaa näkyvyyttä haluamassasi kohderyhmässä ja kasvatat samalla asiantuntijamielikuvaasi siihen tarkoitetussa kanavassa. Kun LinkedIn-mainonta on toteutettu taidokkaasti, saat uusia kallisarvoisia liidejä ja sitä kautta enemmän kauppaa! 

  Kokeile siis LinkedIn-mainontaa rohkeasti! Aloita pienellä budjetilla ja sponsoroidulla sisällöllä ja mittaa saavuttamiasi tuloksia tarkasti.   

  Kiinnostaako mainostaminen sosiaalisessa mediassa? Vilkaise myös seuraavat sisältömme:

  New Call-to-action

   

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Maksettu mainonta

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kommentit (5)