<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Näin hyödynnät ostajapersoonia markkinoinnissa

  Annika Ukkola
  23.8.2016 20:30

  ostajapersoonat blogiartikkeli.jpg

  Ostajapersoona on kuvitteellinen tavoiteltu asiakas, johon on tiivistetty kohderyhmääsi kuuluvien henkilöiden ominaisuuksia. Ostajapersoona kuvaa muun muassa asiakkaiden tavoitteita, haasteita ja tottumuksia. Määrittelemällä ostajapersoonat voit kohdentaa helpommin sisältöä eri tyyppisille asiakkaille.

  Kun ostajapersoonat on luotu, voit hyödyntää niitä markkinoinnissa esimerkiksi seuraavin keinoin:

  Ole siellä missä ostajapersoonasikin on

  Viihtyykö kohderyhmäsi LinkedInissä, mutta ei juurikaan selaile Facebookia? Vai ovatko he aktiivisia twiittaajia? Ole aktiivinen siellä, missä potentiaaliset asiakkaasikin ovat! Ensin on totta kai hyvä selvittää, mitä sosiaalisen median kanavia asiakkaasi käyttävät. Mainoksia voi kohdentaa vaikkapa kiinnostuksen kohteiden mukaan sekä kohdistaa mainontaa heille, jotka ovat jo vierailleet verkkosivuillasi.

  Valitse avainsanat, joita ostajapersoonasi käyttää

  Käytä sellaisia avainsanoja, joilla kohderyhmäsi etsii tietoa. Ole kuitenkin tarkkana, että sivun sisältö vastaa käytettyjä hakusanoja eli käsittelee samaa aihetta. Avainsanatutkimukseen voit perehtyä aiemmin ilmestyneessä blogitekstissämme.

  Luo tarjous, joka ratkaisee ostajapersoonan ongelmat

  Missä asiassa ostajapersoonasi kaipaavat apua? Onko aiemmilla asiakkaillasi toistunut jokin tietty ongelma? Voit esimerkiksi luoda oppaan, joka auttaa kohderyhmääsi ratkaisemaan ongelmansa. Muista myös optimoida laskeutumissivu kohderyhmällesi – kerro siis potentiaaliselle asiakkaalle miten juuri hän hyötyy tarjouksesta, äläkä tyydy vain kuvailemaan tarjouksen hyviä puolia myyjän näkökulmasta.

  Ajoita markkinointisi ostajapersoonan aikatauluun sopivaksi

  Lukeeko tavoiteasiakkaasi sähköpostinsa kännykällään heti herättyään aamukuudelta? Selailee sosiaalista mediaa aamupäivisin? Vai asuuko hän kenties ulkomailla eri aikavyöhykkeellä? Ajoita siis markkinointisi ostajapersoonan aikataulun mukaan, jotta tavoitat oikeat kohderyhmät oikeaan aikaan. Julkaisut voi ajoittaa etukäteen käyttämällä automatisoitua markkinoinnin järjestelmää, kuten HubSpotia.

  Muokkaa myyntiprosessiasi ostajapersoonan päätöksentekoprosessin mukaan

  Erilaiset ihmiset tarvitsevat erilaista tietoa ostopäätöksen tekemiseksi. Varmista siis, että ymmärrät millaista tietoa ja kuinka paljon ostajapersoonasi vaatii ja suunnittele myyntiprosessi sen mukaan.

  Ota vinkit haltuun ja hyödynnä ostajapersoonia. Lataa myös maksuton B2B-sisältömarkkinoinnin opas, josta löydät lisää vinkkejä markkinointiin.

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!