<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Näin aloitat Twitter-mainonnan

kirjoittanut Eveliina Vähä-Ruka 31.5.2016 8:48

Twitter mainonta

Twitter on sosiaalisen median kanava, jota käyttää joka kuukausi jopa 320 miljoonaa aktiivikäyttäjää ympäri maailman.

Twitter-mainonta on vielä meille suomalaisille suhteellisen tuore, mutta suuren suosion saanut ilmiö. Vuoden 2014 loppupuolella Suomeen rantautunut mainosmuoto mahdollistaa tarkasti kohdennettujen, tekstiä, kuvia, videoita ja linkkejä sisältävien mainostwiittien näyttämisen juuri haluamallesi kohdeyleisölle.

Twitter

Mainosten kohdennusmahdollisuudet

Mainoksia on mahdollista kohdentaa esimerkiksi

  • maantieteellisen sijainnin ja kielen
  • kiinnostuksen kohteiden
  • seurattujen käyttäjätilien
  • käytettyjen päätelaitteiden
  • tiettyjen avainsanojen mukaan.

Twitter mahdollistaa myös viestisi kohdentamisen juuri heille, jotka ovat jo vierailleet verkkosivuillasi ja ovat luultavasti jo valmiiksi kiinnostuneita tuotteestasi tai palvelustasi (remarketing).

Twitter

Kenelle Twitter-mainonta sopii?

Twitter-mainonta sopii erityisesti yrityksille, jotka haluavat tavoittaa edelläkävijät ja herättää keskustelua. Twitter-mainonnan ehdottomia vahvuuksia on mahdollisuus tavoittaa sosiaalisessa mediassa aktiivisia asiantuntijoita hyvin erilaisistakin organisaatioista. Mainonnan kautta saaduista uusista seuraajista ei kuitenkaan ole mitään hyötyä, ellei yritys ole muutenkin aktiivinen Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa.

Twitter-mainonnan avulla voit muun muassa tavoittaa lisää ihmisiä ja ohjata keskustelua (uudelleentwiittaukset, keskustelut, tykkäykset), kasvattaa yrityksesi seuraajamäärää, ohjata ihmisiä verkkosivuillesi, kerätä liidejä tai jopa kasvattaa suoraa myyntiäsi.

Twitter

Näin luot Twitter-mainoskampanjan

Twitter-mainoksen teko alkaa kampanjatavoitteiden määrittelyllä. Kun kampanjan tavoite on valittu (esim. liikenteen ohjaus verkkosivuille), määritellään kampanjan perustiedot (nimi, aloituspäivämäärä), kohdennetaan mainosyleisö sekä valitaan mainosten sijoitukset. Mainostwiitit voivat näkyä joko käyttäjien aikajanoilla muiden twiittien joukossa, käyttäjien profiileissa, sivupalkissa tai twiittien tietosivuilla ja hakutuloksissa.

Näiden toimenpiteiden jälkeen kampanjalle asetetaan päiväbudjetti sekä halutessa kampanjan kokonaisbudjetti, jonka täyttyessä kampanjan päättyy automaattisesti. Voit myös hallita kampanjasi päiväbudjetin käyttötahtia, näyttämällä mainoksia joko tasaisesti pitkin päivää (suositeltu vaihtoehto) tai tehostetusti mahdollisimman usein (esim. tärkeän tapahtuman aikaan). Mainosten hinnoittelumalleja on kolme: automaattinen hintatarjous, tavoitehinta ja enimmäishintatarjous.  Sinua kuitenkin laskutetaan vain, kun joku suorittaa kampanjatavoitteisiisi liittyvän toimen, kuten käy verkkosivullasi tai lataa sovelluksesi.

Lopuksi valitaan tai luodaan itse mainostettava sisältö. Voit mainostaa olemassa olevilla twiiteillä tai luoda kokonaan uusia.

Twitter

Millainen on hyvä Twitter-mainos?

Twitter-mainonnassa on hyvä pitää mielessä koko kanavan periaate - reaaliaikaisuus. Yhden twiitin keskimääräinen ikä on noin 18 minuuttia, joten eilisen twiitti voi hyvin olla jo sisällöltään vanhentunut. Samoja mainostwiittejä ei kannatakaan pyörittää kovin kauaa, sillä vanhentunutta ja jatkuvasti samaa viestiä ilmoille tunkevaa yritystä on hyvin helppo lakata seuraamasta tai ainakin piilottaa näkyvistä eli hiljentää (mute).

Hyvä Twitter-mainos onkin ajankohtainen, huomiota herättävä ja usein myös visuaalisesti näyttävä. Kuvien ja videoiden rooli erityisesti mainostwiiteissä on olennainen, vaikka Twitter edelleen perustuu 140 merkin pituisiin tekstipohjaisiin viesteihin. Kuva herättää kuitenkin usein huomion paremmin kuin pelkkä teksti.

Jos mainoksella halutaan ohjata kävijöitä yrityksen verkkosivuille, tulisi siinä olla myös selkeä toimintakehotus (call-to-action), kuten esimerkiksi ”lataa opas” tai ”lue lisää”. Niin kuin muissakin sosiaalisen median kanavissa, hyvää sisältöä jaetaan herkästi eteenpäin, perinteisiä mainoksia taas ei. Panosta siis niin tavallisten kuin mainostettujenkin twiittiesi sisältöön.

Twitter_5.png

Lopuksi on hyvä muistaa, että Twitter-mainonnassa pätee sama periaate kuin muissakin kanavissa – parhaaseen tulokseen pääset vain ja ainoastaan kokeilemalla ja testaamalla eri vaihtoehtoja. Kokeile ja testaa siis Twitter-mainontaa rohkeasti! Aloita pienellä budjetilla ja mittaa saavuttamiasi tuloksia tarkasti.

Kiinnostaako mainostaminen sosiaalisessa mediassa? Vilkaise myös seuraavat sisältömme:

New Call-to-action

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi

Uusimmat artikkelit

Onko sinulla kysyttävää B2B-markkinoinnista?

Tilaa maksuton markkinoinnin sparraushetki!

 

 

skydive3.jpg
author avatar

Kirjoittanut Eveliina Vähä-Ruka

Eve on kokenut ja monipuolinen markkinoinnin ammattilainen sekä PowerMarkkinoinnin asiakastiimin vetäjä. Vertaansa vailla ovat myös Even projektinhallinta- ja johtamistaidot, joiden ansiosta hänen vuorokautensa vaikuttaa vähintään 10 tuntia pidemmältä kuin muiden. Käänny Even puoleen, jos tarvitset ongelmaasi terävän ratkaisun lisäksi kymmenen hyvää kehitysehdotusta – tai jos haluat tietää, miksi trampoliinipuisto on aina hyvä idea.

Seuraa minua somessa