<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Näin saat enemmän asiakkaita verkosta

kirjoittanut Elsi Hirvonen 27.1.2016 10:33

onko-yritysesi-verkossa.png

Kuten kaikkialla toitotetaan, ostoprosessi on muuttunut niin kuluttaja- kuin B2B-puolella. Verkkoa ja mobiilia hyödynnetään jatkuvasti enemmän ostamisen tukena. Liiketoimintasi kannalta on aivan se ja sama onko yrityksesi verkossa vai ei - vain sillä on merkitystä, kuinka paljon saat asiakkaita ja kauppaa verkon kautta.

Näillä vinkeillä tehostat asiakashankintaasi verkossa ja saat markkinointipanostuksillesi paremmin vastinetta:

Löydy Googlen hakutulosten ensimmäiseltä sivulta

Googlen hakutulosten ensimmäiset tulokset saavat valtaosan klikeistä. Mitä alempana tuloksissa sivusi on, sitä vaikeampaa sillä on saada sivustolle liikennettä. Siinä missä ensimmäinen tulos kerää noin kolmanneksen klikeistä, hakutulosten toiselle sivulle siirtyy vain pieni osa googlettajista.

Omaa sijoittumista hakutuloksisssa valituilla avainsanoilla kannattaa tarkkailla jatkuvasti, koska hakukoneet muuttavat tapaansa järjestää hakutuloksia koko ajan. Suomessa Google on ehdottomasti käytetyin hakukone, joten pidä huoli, että erotut eduksesi vähintään Googlen hakutuloksissa. Mitä kovempi kilpailu käyttämilläsi avainsanoilla on, sitä kannattavampaa on hyödyntää myös AdWords-mainoksia.

Tarjoa sisältöä ostopäätöksen tueksi

Sisältömarkkinointi on enemmän kuin brändin rakennusta. Tarjoamalla sisältöä, joka poistaa ostamisen esteitä, helpotat ostopäätöksen tekemistä. Tartu aiheisiin, jotka mietityttävät potentiaalisia asiakkaitasi ja ongelmiin, jotka tuotteesi ratkaisevat.

Tee videoita tuotteesi käytöstä, tarjoa tarkat tuotetiedot ladattavana tiedostona ja kokoa usein kysyttyjen kysymysten listoja. Jopa tarkkojen hinnoittelumallien esittämistä kannattaa harkita. Mitä enemmän asiakkaalla on tietoa myymästäsi tuotteesta, sitä helpompaa hänen on ostaa sinulta.

Tunnista parhaiten toimivat markkinointikanavasi

Hyödynnä dataa ja tunnista kanavat, joista saat eniten liikennettä, liidejä ja kauppaa. Miksi toiset kanavat toimivat paremmin kuin toiset? Miten ne eroavat toisistaan? Mistä kanavista tulee eniten tuottoa menoihin nähden? Muista, että tärkeintä ei ole mahdollisimman suuren kävijämäärän haaliminen, vaan raha, jonka kanava yritykseesi tuo.

Keskity parhaiten kauppaa tuoviin kanaviin ja kokeile, pystytkö kehittämään heikommin toimivien kanavien konversiota. Älä kuitenkaan haaskaa resurssejasi lyömällä päätäsi seinään, vaan hyväksy se, etteivät kaikki kanavat vain toimi juuri sinun yrityksellesi.

Hyödynnä asiakkaidesi ja yhteistyökumppaneidesi verkostoja

Jos yritykselläsi on yhteisiä kohderyhmiä jonkin asiakkaasi tai potentiaalisen yhteistyökumppanisi kanssa, tehkää yhteistyötä. Käteviä kanavia tavoittaa kumppaneidesi verkostoja ovat esimerkiksi vierasblogit ja sosiaalinen media.

Hyvässä kumppanuudessa molemmat osapuolet voittavat: kumpikin tavoittelee samaa yleisöä, mutta eivät kilpaile toisiaan vastaan. Näkyvyys esimerkiksi oikein valituissa blogeissa kasvattaa paitsi yrityksen, myös kirjoittajan asiantuntijakuvaa. Myös yksittäisten somevaikuttajien kommenteilla ja jaoilla voi olla valtava vaikutus näkyvyydellesi ja uskottavuudellesi.

Palkitse suositteluista

Tunnettujen tahojen suositteluilla on suuri merkitys paitsi henkilökohtaisessa viestinnässä, myös verkossa. Potentiaalinen asiakkaasi tutustuu yritykseesi ja palveluihisi paljon todennäköisemmin, jos joku hänen arvostamansa taho suosittelee yritystäsi hänelle.

Tehokkain tapa saada ihmiset suosittelemaan tuotteitasi on palkita siitä - vielä tehokkaampaa se on, jos palkitset sekä suosittelijan että tahon, jolle yritystäsi on suositeltu. Tarjoa nykyiselle asiakkaallesi esimerkiksi alennusta jokaisesta hänen sinulle hankkimastaan uudesta asiakkaasta ja palkitse samalla edulla myös uusi asiakkaasi.

Automatisoi markkinointiviestisi

Sähköpostimarkkinointi on ROI:ltaan tehokkain markkinointimuoto. Sähköpostiviestien automatisointi kasvattaa välineen tehoa entisestään. Muista silti, ettei markkinoinnin automatisointi ole ratkaisu kaikkeen eikä se sovi läheskään kaikkien yritysten tarpeisiin.

Jos yrityksesi saa riittävän määrän uusia liidejä kuukausittain ja markkinointiin on resursoitu riittävästi, kannattaa markkinoinnin automatisointijärjestelmään panostamista ja liidien hoivauksen automatisointia harkita.

Kaikki markkinointi verkossa vaatii aikaa, testaamista, dataa ja jatkuvaa kehittämistä. Yhdellä toimenpiteellä on käyätnnössä mahdotonta tuhota koko yrityksen mainetta tai menettää valtavia summia rahaa. Siksi onkin tärkeää, että tartut toimeen HETI, et vasta ensi vuonna. Mitä nopeammin aloitat, sitä nopeammin erinomaisia tuloksia saat.

New Call-to-action

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi

Uusimmat artikkelit

Onko sinulla kysyttävää B2B-markkinoinnista?Tilaa maksuton markkinoinnin sparraushetki!

 

 

skydive3.jpg
author avatar

Kirjoittanut Elsi Hirvonen

Seuraa minua somessa