<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Onnistuneen blogiartikkelin ABC

  Heini Kaisto
  25.1.2017 8:34

  onnistuneen-blogiartikkelin-abc.png

  Blogien merkityksestä markkinoinnissa puhutaan paljon, eikä suotta - aktiivisella ja säännöllisellä sisällöntuotannolla on mahdollista saada näkyvyyttä etenkin toivotuilta kohderyhmiltä. Näkyvyys ei kuitenkaan ole ainoa asia, jota blogeilla tulisi tavoitella, vaan ne antavat myös mahdollisuuden vahvistaa blogin laatijan asiantuntijakuvaa sekä muuttaa lukija satunnaisesta selailijasta potentiaaliseksi asiakkaaksi!

  Onnistunut sisältömarkkinointi ei kuitenkaan tarkoita, että enemmän olisi aina automaattisesti parempi. Pelkän määrän sijasta blogiartikkelien laatimisessa olisi hyvä keskittyä seuraaviin asioihin:

  1. Luo sisältöä, jolla on tarkoitus

  Blogien ydin on niiden sisältö, sekä sisällön tarjoama lisäarvo julkaisun kohderyhmille. Säännölliset julkaisut pitävät julkaisijan esillä ja ajankohtaisena mm. Google-hauissa, mutta ilman kiinnostavaa ja arvokasta sisältöä näkyvyydestä voi olla blogin julkaisijalle enemmän haittaa kuin hyötyä - heikot julkaisut vaikuttavat negatiivisesti julkaisijan asiantuntijakuvaan, eivätkä rohkaise lukijoita lukemaan muita blogiartikkeleita samalta taholta. Blogiartikkelia laatiessa tuleekin pitää aina mielessä, kenelle blogia laaditaan, sekä mihin kohderyhmän ongelmiin, kysymyksiin, tai kiinnostuksen kohteisiin artikkelin sisältö vastaa.

  2. Kerro asiat selkeästi ja helppolukuisesti

  Selkeä rakenne helpottaa lukijaa sisäistämään artikkelin sisällön, löytämään siitä juuri hänelle olennaisimmat tai tarpeelliset tiedot sekä rohkaisemaan lukijaa lukemaan julkaisun loppuun saakka. Jos tekstin rakenne on vaikeasti seurattava, sisältöä ei ole jaoteltu tai artikkeli vaikuttaa kestävän loputtomiin, on hyvin todennäköistä, että lukija lannistuu ja jättää artikkelin kesken ennen aikojaan. Blogiartikkelin laatiminen, kuten muukin sisällöntuotanto, tehdään aina “asiakas edellä” ja siksi blogi tulisi laatia helppolukuiseen ja helposti sisäistettävään muotoon.

  • Kirjoita tekstille selkeä johdanto, joka esittelee käsiteltävän aiheen ytimekkäästi ja sitouttaa lukijat jatkamaan julkaisun lukemista.
  • Esittele käsiteltävät asiat selkeästi omina osioinaan esimerkiksi väliotsikoiden avulla. Tarjoa jokaisessa kappaleessa yhteenveto, joka antaa ratkaisuja tai muita arvokkaita tuloksia lukijalle.
  • Yhteenveto. Älä jätä artikkeliasi roikkumaan tekstin aikana esitettyjen yksittäisten asioiden varaan, vaan sitouta kaikki sisältö yhteen lopussa esitettävässä yhteenvedossa. Vaikka blogikirjoituksen on hyvä olla ytimekäs, sen ei tarvitse olla keskeneräinen.

  Selkeys yksinään ei kuitenkaan takaa koukuttavaa blogiartikkelia. Koukuttavan blogiartikkelin luomisesta voit lukea lisää aiemmasta blogiartikkelistamme.

  3. Kirjoita ja korjaa

  Blogiartikkelien oikeinkirjoitusta pidetään itsestäänselvyytenä ymmärtämättä, mihin kaikkeen se vaikuttaa. Kirjoitusasu ei ole avainasemassa pelkästään artikkelin luettavuudessa, vaan se vaikuttaa koko blogiartikkelin luotettavuuteen! Kirjoitusvirheet, virheellinen terminologia, epäjohdonmukaisuus tekstin rakenteessa, sekä jatkuvat ns. “kieli poskella” kirjoitetut artikkelit vähentävät lähes automaattisesti blogin julkaisijan asiantuntijakuvaa. Näistä kirjoitusvirheet ovat yleisin ongelma, koska kirjoittajan keskittyessä ensisijaisesti sisällön laatuun, kirjoitusasun pienet virheet menevät helposti ohi. Tämän vuoksi artikkeleita kirjoittaessa onkin hyvä noudattaa seuraavia vaiheita virheiden minimoimiseksi:

  • Kirjoita blogiartikkeli alusta loppuun panostaen ensin pelkästään sen sisältöön.
  • Pidä taukoa tekstistä aikataulusi antamissa puitteissa, joko muutamasta tunnista vuorokauteen.
  • Lue teksti läpi uudelleen keskittyen tällä kertaa pelkästään kirjoitusasuun.
  • Luetuta artikkeli vielä jollain muulla ennen julkaisua.

  Ottamalla hetkeksi etäisyyttä artikkelista, saat selkeän erottelun sen sisällöntuotannon ja kirjoitusasun laadinnan välille.

  4. Tue uutta artikkelia aiemmalla sisällölläsi

  Olet todennäköisesti asiantuntija käsittelemäsi aiheen alueella ja laatinut aiheeseen liittyviä artikkeleita aiemminkin. Hyödynnä aiempi tuotantosi ja tarjoa lukijalle lisäarvoa linkittämällä aihetta tukevia ja laajennettua ymmärrystä tarjoavia blogijulkaisuja uuden sisältösi yhteyteen. Näin vahvistat omaa asiantuntijakuvaasi tarjoten samalla lukijallesi helpon tavan perehtyä lisää heitä kiinnostavaan aiheeseen.

  5. Ohjaa lukija ottamaan askel lähemmäksi sinua

  Tuottamalla laadukasta sisältöä blogiisi tuotat samalla myös arvokasta materiaalia aiheesta kiinnostuneelle lukijakunnalle, potentiaaliselle asiakaskohderyhmällesi. Kun oikean yleisön huomio on kiinnitetty, on aika muuttaa satunnaiset selailijat potentiaalisiksi liideiksi! Toimintakehote (eng. call-to-action) on keino rohkaista aiheesta kiinnostuneita lukijoita ottamaan askel kohti yritystä samalla, kun tarjoat heille lisäarvoa esimerkiksi ladattavan materiaalin muodossa. Toimintakehote nimensä mukaisesti kehottaa lukijaa toimimaan eli täyttämään pyytämäsi yhteystiedot tarjoamaasi arvokasta lisämateriaalia, kuten aiheeseen liittyvää pikaopasta vastaan. Pikaoppaan luomiseen liittyviin vinkkeihin voit perehtyä Liidejä generoivan pikaoppaan luominen -artikkelissamme.

  Blogiartikkeli ei välttämättä ole onnistunut, vaikka se on visuaalisesti näyttävä ja kiinnostavasti kirjoitettu. Onnistunut blogiartikkeli on tavoitteellinen, tietylle kohderyhmälle suunnattu ja se tähtää tuottamaan arvoa lukijoilleen vahvistaen samalla blogin laatijan asiantuntijakuvaa.

  Kohdista, kirjoita, korjaa, sitouta - onnistuneen blogiartikkelin laatiminen vaatii aikaa, mutta oikein suunniteltuna ja toteutettuna se on kaiken siihen käytetyn ajan arvoinen.

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!