<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Rekrytointi vs. ulkoistaminen

  Elsi Hirvonen
  13.10.2016 9:56

  rekrytointi-vs-ulkoistaminen.png

  Tänä päivänä markkinoinnin tekeminen vaatii valtavan määrän osaamista. On osattava käyttää erilaisia ohjelmistoja ja työkaluja, pystyttävä tuottamaan sisältöä eri kanaviin sekä ymmärrettävä niin asiakasta, kuin yrityksen liiketoimintaa ja myynnin lainalaisuuksia. Kaikkea ei onneksi tarvitse - tai edes kannata - tehdä itse.

  Kun markkinoinnissa loppuvat kädet kesken, ollaan suurten kysymysten äärellä. Rekrytoida vai ulkoistaa? Kokosin tähän artikkeliin muutaman näkökohdan, joita kannattaa puntaroida, kun omat resurssit loppuvat kesken.

  Hinnoittelu

  Rekrytointi

  Työntekijän palkkaaminen tarkoittaa kiinteää kuukausittaista kulua, ellei palkkauksesta tai työmäärästä ole sovittu mitään normaalista, kiinteästä kuukausipalkasta ja viikottaisista työtunneista poikkeavaa. Sillä, kuinka paljon tekemistä missäkin kuussa on, ei siis ole vaikutusta rekrytoinnin kustannuksiin. Kuukausipalkan lisäksi tulee usein myös muita kuluja, kuten työssä tarvittavat laitteet ja ohjelmistot, matkakulut yms.

  Ulkoistaminen

  Ulkoistamisessa on yleensä kolme hinnoittelumallia: kuukausimaksu, tuntihinnoittelu tai projektikohtainen hinta. Kuukausittain tai projektikohtaisesti hinnoiteltavaa palvelua ostettaessa kannattaa perehtyä tarkasti siihen, mitä hintaan todella kuuluu ja miten lisätyöt hinnoitellaan. Pieneltäkin tuntuvat tuntihinnoiteltavat lisätyöt saattavat tuoda kiinteään hintaan mittavan lisän. Tuntihinnoittelun hyvä puoli on se, että maksetaan vain niiden asioiden tekemisestä, mitä milloinkin tarvitaan. Ongelma sen sijaan on kustannusten arvioinnin ja ennakoinnin hankaluus.

  Sitoutuminen

  Rekrytointi

  Rekrytointi on aina koeajasta huolimatta pidemmän ajan “sijoitus”. Vakituisessa työsuhteessa olevaan työntekijää ei, onneksi, pysty irtisanomaan aivan kevyin perustein. Määräaikaisuuksien kanssa vääntäminen saattaa myös käydä vaikeaksi, kun uudelle työntekijälle opetetut asiat menevät hukkaan hänen lopettaessaan.

  Ulkoistaminen

  Kumppani on resurssi, joka skaalautuu tarpeidenne mukaan. Sopimuksesta riippuen yksittäisten ulkoistettavien toimintojen ja palveluiden määrää voidaan aina tarvittaessa muokata. Sopimus on myös ehtojen mukaisesti irtisanottavissa, kun tarve ulkoistukselle loppuu tai kumppanuuteen ei olla tyytyväisiä.

  Reagointinopeus

  Rekrytointi

  Rekrytoinnin hyvä puoli on se, että työntekijä on aina yrityksenne käytettävissä. Kiireellisissä tilanteissa töitä voidaan priorisoida ja nopeampaa reagointia vaativat tehtävät tehdä heti. Työntekijälle voidaan myös antaa erilaisia tehtäviä hoidettavaksi hänen oman osaamisen tai opiskeluhalukkuuden rajoissa.

  Ulkoistaminen

  Ulkoistamisessa kumppanin asiantuntija(t) ovat käytettävissä sopimuksen mukaan. Reagointinopeus ja viestinnän tehokkuus vaihtelee kumppaneittain reilustikin. Myös kumppanin omista resursseista riippuu, millaisia tehtäviä, kuinka paljon ja kuinka nopeasti he pystyvät vastaanottamaan.

  Osaaminen

  Rekrytointi

  Rekrytointi kartuttaa yrityksen kokonaisosaamista tasan yhden ihmisen osaamisen verran. Etenkin rekrytoitaessa uutta työntekijää johonkin hyvin tarkasti rajattuun tehtävänkuvaan, on syvällinen osaaminen jostain tietystä aiheesta hyvä asia. Jos toimenkuvan voidaan olettaa muokkautuvan ajan saatossa yrityksen tarpeiden mukaan, vaatii työntekijän koulutus uusiin tehtäviin aikaa ja rahaa.

  Ulkoistaminen

  Kumppanitoimistolla on kattavammin erityyppistä osaamista kuin yhdellä rekrytoidulla työntekijällä. Ulkoistettaessa käyttöön saadaan useamman alan asiantuntijan osaaminen käyttöön. Etenkin pienemmät toimistot keskittyvät usein tarkasti omaan osaamisalueeseensa, eikä sen ulkopuolelta juurikaan pystytä tarjoamaan palveluita. Siinä tapauksessa kannattaa harkita joko toimistoa, jolta löytyy kattavammin teidän tarpeitanne tukevaa osaamista tai ulkoistuksen hajautusta useammille eri toimistoille.

  Jos haluat lisätietoa markkinoinnin tuloslähtöisestä johtamisesta, lataa kehuttu Markkinointipäällikön käsikirjamme. Opas antaa ajattelemisen aihetta kokeneemmallekin markkinointipäällikölle, mutta erityisen hyvin se toimii uuden markkinointipäällikön apuna.

  New Call-to-action

  Jos kaipaatte jeesiä vaikkapa liidien generointiin, markkinoinnin automatisointiin tai markkinointi ja myyntiprosessin kuntoon laittoon, me olemme kuulemma poikkeuksellisen hyvä kumppani. Toimimme joko strategisena kumppanina ja sparraajana tai hoidamme koko homman aina suunnittelusta toteutukseen. Tutustu palveluihimme ja ota tarkemmin selvää meistä varaamalla maksuton tietoisku. Se ei sido sinua mihinkään.

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!