<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Rekrytointimarkkinoinnin checklist

  Elsi Hirvonen
  7.6.2017 9:29

  rekrytointimarkkinoinnnin-checklist.png

  Monilla aloilla osaavan työvoiman rekrytointi on haastavaa. Mistä oikeat työntekijät löydetään, miten he saadaan hakemaan teille töihin ja tulemaan töihin teille mieluummin kuin kilpailijallenne?

  Tässä rekrytointimarkkinoinnin checklist, jonka sisällön omaksuminen auttaa teitä olemaan houkuttelevampi ja uskottavampi työnantaja.

  Työpaikkailmoituksen sisältö

  • Työnhakijat selailevat usein valtavan määrän työpaikkailmoituksia ennen kuin päätyvät hakemaan yhtäkään paikkaa. Pitäkää ilmoitus siis mahdollisimman lyhyenä ja ytimekkäänä, mutta kattavana. Liian pitkä ja jaaritteleva ilmoitus saattaa helposti jäädä kokonaan lukematta.
  • Kertokaa tiiviisti, mitä vaaditte tai odotatte hakijalta, millaisia tehtäviä työnkuvaan liittyy, millaisia asioita haluatte hakijoiden kertovan itsestään ja mitä työnantajana tarjoatte työntekijöillenne. Esitelkää yrityksenne tiiviisti, mutta muistakaa, että hakija saa yrityksestänne lisätietoa myös verkkosivuiltanne.
  • Kaikkea ei tarvitse kertoa työpaikkailmoituksessa. Sen sijaan kannattaa kertoa, kuka antaa lisätietoja tehtävästä ja milloin. Varmistakaa, että lisätietojen antajalla on myös aikaa ja ymmärrystä vastata kaikkiin tuleviin kysymyksiin huolellisesti!

  Työpaikkailmoituksen jakaminen

  • Kun teillä aukeaa uusi työpaikka, julkaiskaa se työnhakusivustoilla, kuten mol.fi, Duunitori, Oikotie tai Monster. Siten saatte aktiivisesti uutta työpaikkaa etsivien hakijoiden huomion.
  • Varmistakaa, että ilmoituksenne huomaavat myös he, ketkä eivät aktiivisesti etsi uutta työpaikkaa. Suuri osa parhaista työntekijöistä on tällä hetkellä töissä, mutta voivat silti olla valmiita vaihtamaan teille töihin! Jakakaa ja mainostakaa paikkaa siis sellaisissa kanavissa, joissa mahdolliset työntekijänne ovat.
  • Hyödyntäkää nykyisten työntekijöidenne verkostoja. Kannustakaa heitä jakamaan ilmoitusta eteenpäin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja vinkkaamaan avoimesta paikasta tutuilleen, jotka voisivat sopia tehtävään.
  • Vähintään verkkosivuilla kannattaa olla yhteystiedot tai lomake avoimia hakemuksia varten. Olette varmasti kiinnostuneita alan todella kovista tekijöistä, vaikka teillä ei olisikaan tällä hetkellä yhtään avointa työpaikkaa. Usein töitä tarpeeksi hyvälle hakijalle kuitenkin löytyy, tai vähintään hänen osaamiselleen tulee tarve myöhemmin.

  Työilmapiirin viestiminen 

  • Julkaiskaa “behind the scenes” -materiaalia sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi kuvat ja tarinat niin toimistolta kuin kollegoiden keskisestä vapaa-ajan vietosta ovat erinomaista materiaalia!
  • Älkää pelätkö tuottaa yrityksen blogiin tai verkkosivuille muuta, kuin tiukkaa asiantuntijasisältöä. Monelle hakijalle työilmapiiri ja yrityksen kulttuuri ovat tärkeämpiä motivaattoreita kuin tarjoamanne palvelut, itse tehtävän työnkuva tai palkkaus. Sisältömarkkinoinnin keinot muutenkin ovat erinomaisesti hyödynnettävissä myös rekrytointimielessä.
  • Älkää missään nimessä rajoittako työntekijöidenne somekäyttäytymistä, vaan pikemminkin kannustakaa heitä tekemään työhön liittyviä päivityksiä henkilökohtaisilla sometileillään. Rekrytointimarkkinointi on parhaimmillaan enemmän, kuin pelkkää yrityksen nimissä tehtyä viestintää!

  Ammatillisen kehittymisen mahdollisuudet

  • Muistakaa, että hyvää hakijaa kiinnostaa mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan ja edetä uralla. Älkää keskittykö pelkästään hassutteluun, vaan kertokaa myös siitä, miten teillä panostetaan työntekijöiden ammatilliseen kasvuun. Saako teillä opiskella työn ohessa? Entä miten varmistatte, että työntekijöidenne osaaminen on ajan tasalla?
  • Avatkaa verkkosivuillanne, millaisten projektien, tehtävien ja työkalujen kimppuun teillä on mahdollista päästä. Tyypillisen työpäivän tai projektin vaiheiden kuvaus on kätevä tapa kertoa, mitä työskentely teillä käytännössä on.
  • Kertokaa työntekijöidenne taustoista ja urakehityksestä. Varmasti paras tapa kertoa siitä, miten teillä on mahdollista kasvaa on kertoa rehellisesti työntekijöidenne uratarinoita ja kokemuksia yrityksestänne työnantajana.

  Rekrytointiprosessiin liittyvä viestintä

  • Ilmoittakaa työhakemuksen lähettäjälle viipymättä, kun olette vastaanottaneet työhakemuksen. Kertokaa viimeistään vastaanottoilmoituksen yhteydessä mahdollisimman tarkasti, miten hakemuksen käsittely etenee.
  • Ilmoittakaa hakijoille, kun seuraavaan vaiheeseen etenevät hakijat on valittu. Jatkoon valittujen kanssa seuraavista askelista on hyvä sopia henkilökohtaisesti puhelimitse. Myös hakuprosessista pois tippuville tulee kertoa viipymättä, rehellisesti ja ystävällisesti siitä, ettei rekrytointi heidän kohdallaan tällä kertaa enää etene.
  • Kehottakaa hakijoita, jotka eivät tule valituiksi, seuraamaan yritystänne sosiaalisessa mediassa. Siten he saavat tiedon uusista avautuvista työmahdollisuuksista yrityksessänne.
  • Kohdelkaa jokaista hakemuksen jättänyttä kunnioittaen! Muistakaa, että jokainen hakija on käyttänyt hakemuksen tekemiseen aikaa ja vaivaa. Jokainen vastaanotettu hakemus on siis kunnianosoitus yrityksellenne, joten vähintä mitä voitte tehdä, on osoittaa kiitollisuutta hakijoille. Kuka tahansa hakijoista saattaa olla teille kultaakin kalliimpi työntekijä tai suosittelija tulevaisuudessa!

  Älkää sensuroiko liikaa, vaan näyttäkää rehellisesti, keitä olette ja millaista teillä on työskennellä. Liian kiillotettu työnantajakuva on epäuskottava ja todennäköisesti enemmän tai vähemmän todenmukainen. Rekrytointimarkkinoinnin ensisijainen tarkoitus on kuitenkin helpottaa oikeiden ihmisten rekrytoitumista oikeaan yritykseen!

   

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!