<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Sisältömarkkinoinnissa aletaan panostaa määrän sijaan laatuun

  Elsi Hirvonen
  12.4.2016 11:41

  Sisältöä tuotetaan nykyään enemmän kuin sitä ehditään kuluttaa. Tämä ilmiö, tai “content shock”, joksi ilmiötä maailmalla kutsutaan, ei kuitenkaan tarkoita sisältömarkkinoinnin kuolemaa - sisältömarkkinointia pidetään yhä parhaana tapana generoida liidejä ja kasvattaa myyntiä.

  HubSpotin ja Smart Insightsin vuosittainen tutkimus perehtyy sisältömarkkinoinnin trendeihin, haasteisiin ja tekniikoihin. Esittelen tässä artikkelissa muutamia kiinnostavia pointteja tämän vuoden tutkimuksesta. Koko tutkimuksen voit käydä lataamassa täältä: Content Marketing in Europe, 2016.

  Tuotetun sisällön määrä

  "Content shock" -ilmiö tarkoittaa sisällöntuotannolle sitä, että sisällön määrää ei kasvateta enää yhtä voimakkaasti kuin viime vuosina, vaan nyt sisällön määrän sijaan panostetaan sen laatuun ja jakeluun.

  Tänäkin vuonna 67 prosenttia sisältömarkkinoijista aikoo tuottaa sisältöä enemmän kuin viime vuonna. Sisällön määrän kasvattajien osuus on kuitenkin kääntynyt laskuun - vielä viime vuonna 71 prosenttia kertoi tuottavansa sisältöä enemmän kuin vuonna 2014.

  tuotetun-sisallon-maara.png

  Lähde: Content Marketing in Europe, 2016

  Monet yritykset vasta aloittelevat sisältömarkkinointia. Kun viime vuonna ei ole tuotettu sisältöä lainkaan, tuotetaan sitä tietysti tänä vuonna edellistä enemmän. Pitkän linjan sisältömarkkinoijat ovat kuitenkin heränneet sisältöähkyyn ja siirtäneet sisältömarkkinoinnin painopistettä pelkästä määrän kasvattamisesta ja tiiviin julkaisutahdin ylläpitämisestä toisaalle.

  Miten sisältömarkkinointibudjetti käytetään?

  Yleisimmät kohteet leikata sisältömarkkinoinnin budjettia ovat maksettu mainonta ja ulkoistettu sisällöntuotanto. Sen sijaan rahaa aiotaan laittaa useimmin lisää sisällönjakeluun, strategian laatimiseen ja sisäiseen sisällöntuotantoon.

  sisaltomarkkinoinnin-resursointi.png

  Lähde: Content Marketing in Europe, 2016

  Nämä kaikki kertovat mielestäni “content shockista”. Sisällön määrä ja sen saattaminen mahdollisimman laajan joukon ulottuville ei ole enää se juttu, vaan tärkeämmäksi koetaan panostaa suunnitelmalliseen, laadukkaaseen sisältöön ja sen kohderyhmät tavoittavaan jakeluun.

  Siinä, missä verkkomarkkinoinnin yleistymisen kautta verkkomainonnan budjetin kasvattamista on saatettu pitää aiemmin avaimena kävijämäärien ja myynnin kasvattamiseen, mainontaa ei haluta tehdä enää verkossa ampumalla kärpästä haulikolla.

  Mainontaa halutaan tehdä tehokkaammin ja keskittyä tuottamaan itse sisältöä, joka puhuttelee kohderyhmiä. Sisältöä, joka sitouttaa kuluttajansa ilman, että sitä tarvitsee tuputtaa mahdollisimman laajalle joukolle.

  Suosituimmat formaatit

  Tehokkaimpina sisältömarkkinoinnin formaatteina pidetään blogiartikkeleita, uutiskirjeitä, verkkolehtiä ja infografiikoita. Syvemmälle aiheeseensa menevät sisällöt, kuten white paperit, ovat listauksessa neljännellä sijalla.

  tehokkaimmat-formaatit.png

  Lähde: Content Marketing in Europe, 2016

  Tutkimuksessa ei kuitenkaan selvitetty, mihin käyttöön mitkäkin formaatit ovat tehokkaimpia. Siinä, missä blogi tuo sivustolle liikennettä ja parantaa yrityksen näkyvyyttä hakukoneissa, white paperit ja muut lomakkeen taakse laitettavat materiaalit ovat luonnollisesti tehokkaampia tapoja kerätä liidejä.

  Esimerkiksi webinaarit, sovellukset, pelit ja muut interaktiiviset formaatit eivät ole ainakaan vielä kovin laajasti käytössä. Ne voivat silti olla monien yritysten kohdalla niihin sopivien tuotteiden tai palveluiden markkinointiin varsin tehokkaita formaatteja. Tulevaisuudessa sisältöähkyä yritetäänvarmasti kiertää keksimällä mitä erilaisempia tapoja sitouttaa asiakkaita ja tuoda omaa asiantuntemusta esille.

  Sisällön jakelukanavat

  Ilmaisista jakelukanavista suosituin oli Googlen luonnolliset hakutulokset 51 prosentin osuudella. Googlea seuraavat sosiaalisen median kanavat Facebook, Twitter ja LinkedIn. Sisältömarkkinoinnin ja etenkin blogin suurimpia hyötyjä ovat hakukonenäkyvyyden kasvu, joten Googlen hakutuloksista saatava liikenne ei yllätä suosittuudellaan.

  orgaaniset-jakelukanavat.png

  Lähde: Content Marketing in Europe, 2016

  Maksetuista kanavista Facebook-mainonta nousi aiemman suosikin, Google Remarketingin, ohi ensimmäiselle sijalle 35 prosentin osuudella. Vielä viime vuonna remarketing oli suosituin maksettu jakelukanava, mutta tänä vuonna sen osuus tippui 32 prosenttiin. Kolmatta ja neljättä sijaa pitävät LinkedIn- ja Google AdWords-mainonta. 

  maksulliset-jakelukanavat.png

  Lähde: Content Marketing in Europe, 2016

  Yksi syy Facebook-mainonnan suosion kasvuun lienee kanavan ylivoimainen tavoittavuus ja erinomaiset kohdennusmahdollisuudet muihin sosiaalisen median kanaviin verrattuna. Perinteistä markkinointia on pidetty ärsyttävänä tuputuksena. Kun verkkomainontaan tarttuu yhä useampi mainostaja, senkin teho heikkenee ja samalla mainosten kohdennettavuuden tärkeys korostuu.

  Mitä sisältömarkkinoinnin kohdentamiseen tulee, huima 16 prosenttia sisältömarkkinoijista ei hyödynnä sisältöjen suunnittelussa ostajapersoonia millään tapaa ja vain 13 prosenttia niitä hyödyntävistä kokee tekevänsä sen tehokkaasti. Kun sisällön laatuun ja kohdennettuun jakeluun pyritään jatkuvasti panostamaan enemmän, ostajapersoonien hyödyntämisen voidaan olettaa, tai ainakin toivoa, yleistyvän rytinällä.

  Sisältömarkkinoinnin haasteet

  Sisältöstrategian laatimista haasteena pitää 60 prosenttia vastaajista. Toisiksi yleisin haaste on jatkuva sisällöntuotanto ja kolmantena tulee sisältömarkkinoinnin mittaaminen. Kun sisältömarkkinoinnista on viimein tullut vakavasti otettava markkinoinnin muoto, vaatii siihen panostaminen myös perusteltuja tuloksia.

  Laadukkaan sisällön tuotantoa haasteena pitää vain 52 prosenttia. Tämän osuuden voidaan tosin olettaa kasvavan, jälleen kerran, “content shockin” vuoksi. Toistaiseksi sisällön määrä jaksaa huolestuttaa lähes 60 prosenttia sisältömarkkinoijista, mutta ensi vuonna laatu ja jakelu voivat olla jo ohittaneet sisällön määrän ja tiuhan julkaisutahdin ylläpidon luomat haasteet.

  sisaltomarkkinoinnin-haasteet.png

  Lähde: Content Marketing in Europe, 2016

  Alamme siis viimein elää sisällön määrän huippuaikoja. On mielenkiintoista seurata, miten sisältömarkkinointi kehittyy tulevina vuosina ja millaisia keinoja markkinoijat keksivät sisältöähkyn taklaamiseksi.

  Mikä on sinun näkemyksesi "content shockista"? Mihin suuntaan olette kehittämässä omaa markkinointianne? Millaisin keinoin pyritte erottautumaan kilpailijoidenne sisällöistä? Jos haluat keskustella sisältömarkkinoinnin tulevaisuudesta asiantuntijamme kanssa ja saada vinkkejä oman markkinointinne kehittämiseen, varaa kalenteristasi aika maksuttomalle konsultaatiolle!

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!