<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Sosiaalinen media - ei toimi B2B-markkinoinnissa?

  Eveliina Vähä-Ruka
  4.2.2016 12:43

  some-myynnin-kasvu.png

  Sosiaalinen media ja sen hyödyntäminen B2B-yrityksissä on erityisesti Suomessa vielä lapsenkengissä. ”Pitäisiköhän meidänkin olla siellä kun kaikki muutkin ovat?” on kysymys, jonka kyllä kuulee usein, mutta pelkkä Facebook-sivun perustaminen ei yksin riitä. Sosiaalisessa mediassa täytyy olla aidosti läsnä ja hyödyntää juuri niitä kanavia, joissa tavoittelemasi kohderyhmäsikin ovat.

  Valitettavan usein kuulee myös sanottavan, ettei sosiaalinen media sovi B2B-yrityksille. Maailmassa, jossa 70 % ostoprosessista tapahtuu ilman myyjää, ei itse asiassa koskaan ole ollut tärkeämpää tavoittaa liidiä markkinoinnin avulla mahdollisimman varhaisessa ostoprosessin vaiheessa, oli kyse sitten B2B- tai B2C-yrityksestä. Vaikka B2B-puolella ostaja onkin yritys, on päätösten takana silti aina ihminen, joka mitä todennäköisimmin seuraa yhtä tai useampaa sosiaalisen median kanavaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisista Twitter-käyttäjistä yli 75 % seuraa brändejä.

  Tavoitteet ja mittarit puuttuvat

  Sosiaalisessa mediassa markkinointia ei tulisi aloittaa pelkästään siksi, että sitä tekevät kaikki muutkin. Eilen julkaistun tutkimuksen mukaan kuitenkin vain 5 % yrityksistä oli asettanut sosiaalisen median sisällöille selkeät tavoitteet ja vain 2 % kertoi asettaneensa näille myös selkeät mittarit.

  Samaisen tutkimuksen mukaan yritykset näkevät sosiaalisessa mediassa useita mahdollisuuksia, kuten kohderyhmien tavoittamisen, näkyvyyden lisäämisen sekä tunnettuuden ja asiantuntijuuden kasvattamisen, mutta vain harva tavoittelee sosiaalisella medialla myynnin kasvua. Liidien generoinnin tulisi kuitenkin olla yhtälailla sosiaalisessa mediassa kuin muissakin kanavissa markkinoinnin päätavoite.

  Miten sosiaalista mediaa tulisi hyödyntää markkinoinnissa?

  Pelkkä sosiaalisessa mediassa läsnäolo ei tee yrityksestäsi kiinnostavaa – tämä on sinun tehtäväsi. Sosiaalinen media ei tuo yrityksellesi liidejä, jos tarjoat vain tuotekeskeistä ja usein tylsää sisältöä.

  Sosiaalista mediaa voidaan pitää isona cocktail-tilaisuutena: tavoitteesi on luoda siellä suhteita, auttaa ihmisiä sekä keskustella aiheista - ei myydä tuotteitasi ja palveluitasi. Toki oman asiantuntemuksen jakaminen esimerkiksi pikaoppaiden muodossa on suotavaa, kunhan et myy ja tyrkytä, vaan keskityt vastaamaan potentiaalisten asiakkaidesi ongelmiin.

  Luo verkostoja ja keskustele

  Hienointa sosiaalisessa mediassa on se, että saat yrityksestäsi kiinnostuneita seuraajia jakamaan tarjoamiasi materiaaleja ja puhumaan näin puolestasi myös muille. Muista myös monitoroida alastasi, yrityksestäsi tai tuotteistasi käytäviä keskusteluja sosiaalisessa mediassa ja ottaa osaa niihin. Näin pystyt paitsi kasvattamaan asiantuntijakuvaasi, myös tarvittaessa oikomaan väärinkäsityksiä ja reagoimaan saatuun palautteeseen välittömästi.

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!