<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Tapahtumamarkkinointi ja inbound

  Hanna Kuusisto
  9.1.2018 11:56

  Tapahtumamarkkinointi ja inbound

  Julkaisimme aiemmin blogiartikkelin ”4 vinkkiä tapatumamarkkinointiin”, joka käsitteli onnistuneen tapahtumamarkkinoinnin periaatteita. Nyt on vuorossa tapahtumamarkkinoinnin tarkastelu inbound-lasien läpi. Inbound-strategian avulla saat nostettua tapahtumasi osallistujamäärää ja osallistujien sitoutumista yritystäsi kohtaan.

  Vaikka sosiaalisen median suosio jatkaa kasvuaan ja uusia markkinointikanavia nousee esiin lähes vuosittain, ovat tapahtumat säilyttäneet silti merkityksensä sisältömarkkinoinnissa. Yli puolet B2B markkinoijista käyttää tapahtumia sisältömarkkinointikanavana (2018 B2B Content Marketing Trends—North America: Content Marketing Institute/MarketingProfs).

  Miksi inbound-strategiaa kannattaa käyttää?

  Inbound-markkinointi on kasvava trendi, joka ei ole vielä saavuttanut täyttä suosiotaan, varsinkaan Suomessa. Inbound-markkinoinnin suosio perustuu siihen, että potentiaaliset asiakkaat houkutellaan yrityksen pariin mielenkiintoisella sisällöllä (ks. ”Miten inbound-markkinointi eroaa outbound-markkinoinnista?”).

  Inbound-strategialla parempi tehokkuus ja ROI kuin outbound-strategialla

  ”68% inboundin käyttäjistä koki yrityksensä markkinointistrategian olevan tehokas ja vain 48% outboundin käyttäjistä koki samoin yrityksensä strategiasta.”

  Myös yritykset ovat huomanneet inbound-markkinoinnin tehon: inboundia käyttävät yritykset kokevat markkinointistrategiansa tehokkaammaksi kuin outboundia käyttävät yritykset. Lisäksi markkinoijat raportoivat saavuttaneensa inbound-markkinoinnin käytöllä paremman ROI:n kuin outbound-markkinoinnin käytöllä. (HubSpot’s State of Inbound Marketing Report, 2017.)

  "46% markkinoijista koki inboundin ROI:n olevan parempi  ja vain 12% koki outboundin ROI:n olevan parempi.”

  Vinkit inbound-startegian tuomiseen osaksi tapahtumamarkkinointia

  Ovatko tapahtumat inbound-markkinointia? Kuten lähes kaikkea markkinointia, myös tapahtumia voidaan tehdä niin inbound- kuin outbound-strategiaa soveltaen. 

  Inbound-termin kehittäjä HubSpot sekä tapahtumasivusto Eventbrite ovat tarjonneet yhdessä e-kirjan ”The New Age of Event Marketing”, johon on koottu vinkkejä tapahtumamarkkinoinnin toteuttamiseen inbound-strategian avulla. Koostimme tähän artikkeliin kirjan keskeisimmät vinkit, joiden avulla saat tuotua inboundin tehon tapahtumiisi:

  Vinkit tapahtumamarkkinoinnin ja inboundin yhdistämiseen-1.png

  1. Luo tapahtumapersoonat

  Inboundin lähtökohtana on määrittää "buyer personas" eli ostajapersoonat, joille haluat tarjota tuotteitasi ja palveluitasi. Samaan tapaan tapahtumien kohdalla määritetään "event personas" eli tapahtumapersoonat.

  Tapahtumapersoonien avulla varmistat, että kohdistat markkinointisi oikeille henkilöille. Jos yrität houkutella tapahtumaan ihmisiä, jotka eivät ole aidosti kiinnostuneita tapahtumastasi ja sen aiheesta, tuhlaat resurssejasi. Heillä ei ole tarvetta yrityksesi tai tapahtuman sponsoreiden tarjoamille tuotteille tai palveluille. Tällaisten henkilöiden kohdalla on myös hyvin todennäöistä, että he eivät saavu paikalle tapahtumaasi, vaikka saisitkin heidät ilmoittautumaan.

  Apua ostaja- ja tapahtumapersoonien luomiseen löydät blogiartikkelistamme ”Miksi ja miten luoda ostajapersoona?”.

  VINKKI: Muista selvittää tapahtumailmoittautumisen yhteydessä tarkemmin kävijöiden tietoja. Näin varmistat, että tapahtumasi vastaa heidän tarpeitaan ja voit hyödyntää tietoja myöhemmin markkinoinnissa.

  2. Houkuttele osallistujia kiinnostavalla sisällöllä

  Houkuttele kohderyhmäsi henkilöitä tarjoamalla sisältöä, joka kiinnostaa heitä ja josta on heille hyötyä jokapäiväisten ongelmien ratkaisussa. Kirjassa listataan 4 esimerkkiä tehokkaasta materiaalista, jonka avulla kohderyhmäsi löytää tapahtumasi:

  • Lehdistötiedote, jossa esitellään tapahtuman sisältöä ja puhujia.
  • Videot esim. viimevuoden kohokohdista.
  • Vetoavat kuvat, jotka kiinnittävät huomion.
  • Artikkelit liittyen kohderyhmän ongelmiin. Muista lisätä artikkeliin toimintakehote, joka ohjaa tapahtumasivulle ja ilmoittautumiseen.

  3. Tee ilmoittautumisesta helppoa

  Varmista, että tapahtumasi kotisivut on optimoitu helpoiksi tapahtumaan ilmoittautumisen kannalta. Sivuilta tulisi löytyä:
  • Tietoa peruutuspolitiikasta. Kerro voiko ilmoittautumisen perua, miten mahdollinen pääsymaksu palautetaan ja ovatko liput henkilökohtaisia.
  • Usein kysytyt kysymykset. Kokoa vastaukset kaikkiin tapahtuman osallistumisen kannalta tärkeisiin kysymyksiin (esim. saapumisohjeet, pukukoodi, ikärajat ja mukaan tarvittavat välineet).
  • Tapahtuman järjestäjän yhteystiedot. Tarjoa mahdollisimman tarkat yhteystiedot luottamuksen herättämiseksi.

  Muista myös: Informatiivinen follow up -viesti ilmoittautuneille. Automatisoi ilmoittautumisvahvistus, jossa tarjoat tietoa tapahtumastasi. Viestiin voit liittää esimerkiksi tapahtuman ohjelman ja vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

  VINKKI: Luo tapahtumalle oma laskeutumissivu, josta löytyy kaikki oleellinen tieto ja josta löytyy CTA:ita kannustamassa ilmoittautumaan. Ohjaa liikenne tälle sivulle.

  4. Käytä somea yleisön sitouttamiseen

  Sosiaalisen median avulla saat osallistettua tapahtumakävijät mukaan keskusteluun ja jakamaan tapahtuman sisältöä.

  Luo tapahtumalle oma #aihetunniste eli #hashtag. Sen avulla saa koottua kaikki tapahtumaan liittyvät julkaisut yhteen, mikä helpottaa keskustelua. Kun olet valinnut kuvaavan ja riittävän yksinkertaisen aihetunnisteen, muista informoida siitä tapahtuman kävijöitä jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Myös itse tapahtumassa aihetunniste kannattaa pitää jatkuvasti yleisön nähtävillä.

  VINKKI: Hashtagit ovat nykyään käytössä myös LinkedInissä.

  Jaa tapahtuman sisältöä aktiivisesti somessa. Esimerkiksi livestreamaus tai oma tweettaaja ovat oiva tapa pitää keskustelu aktiivisena somessa tapahtuman aikana. Someseinä, johon on koottu hashtagilläsi somekanavissa käyty keskustelu, voidaan jakaa nettisivuillesi tai laittaa näkymään livenä tapahtumassasi. 

  VINKKI: Useissa someseinä-sovelluksissa on mahdollisuus moderoida sisältöä ja poistaa joukosta sopimattomat viestit ennen niiden näkymistä seinällä.

  Tarjoa kuvausseinä, joka on varustettu yrityksesi tai tapahtumasi logoilla. Kun ihmiset jakavat seinällä ottamansa kuvat someen käyttäen tapahtumasi hashtagia, saat näkyvyyttä.

  5. Jaa tapahtuman sisältöä ja promoa seuraavaa tapahtumaasi

  Jaa tapahtumasi sisältöä kuvina, videoina, blogiartikkeleina. Muista lisätä julkaisuihin linkki tapahtumasi sivuille, jossa on esimerkiksi tietoa seuraavasta tapahtumastasi.

  VINKKI: Voit luoda tapahtuman sisällöstä myös ladattavaa materiaalia, jotta saat kerättyä aiheesta kiinnostuneiden henkilöiden yhteystietoja markkinointia varten.

  Haluatko lisätietoa?

  Mikäli kiinnostuit tapahtumamarkkinoinnista, käy lukemassa myös artikkelimme "4 vinkkiä tapahtumamarkkinointiin", jossa käsitellään tapahtumamarkkinointiin liittyviä periaatteita.

  Lisätietoa inbound-markkinoinnin mahdollisuuksista saat lataamalla maksuttoman inbound-markkinoinnin oppaamme. Opas tarjoaa käytännönläheisiä vinkkejä siihen, miten teet verkkosivustostasi uusia asiakkuuksia tuottavan.

  A Great Offer, Just a Click Away

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Inbound-markkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!