<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Tehokkaampaa sisällöntuotantoa julkaisukalenterin avulla

  Elsi Hirvonen
  4.5.2016 9:22

  julkaisukalenterilla-tehoa-sisallontuotantoon.png

  Toteuttamamme kyselyn mukaan yleisin syy olla perustamatta blogia tai hyödyntämättä muita sisältömarkkinoinnin keinoja on ajan tai resurssien puute. Paras tapa tehostaa sisällöntuotantoa onkin laatia yritykselle julkaisukalenteri.

  Miksi julkaisukalenteri kannattaa laatia?

  Sisällöntuotannon suurin haaste on usein itse kirjoittamisen aloittaminen. Kun julkaisukalenteriin on kirjattu kaikki kirjoitusprosessin kannalta tärkeät asiat, on aloittaminen helpompaa. Silloin kirjoittajan ei tarvitse miettiä, mistä kirjoittaa, millaiseen sävyyn, kenelle tai mikä tekstin tavoite on.

  Sisällöntuotannossa on tärkeää hyödyntää koko yrityksen henkilöstön osaamista. Julkaisukalenteri on työkalu, jonka avulla koko sisällöntuotantoon osallistuva henkilöstö tietää, mitä kenenkin pitää milloinkin tehdä. Myös markkinoinnin on helpompaa koordinoida sisällöntuotantoa, kun selkeä, toteutettava suunnitelma on olemassa koko ajan vähintään kuukaudeksi eteenpäin. Julkaisukalenteriin voidaan kirjata ajankohtaiset aiheet, joihin yrityksen tulee tarttua liittyen esimerkiksi sesonekihin, tapahtumiin tai tuotelanseerauksiin.

  Julkaisukalenteri paitsi helpottaa itse sisällöntuotantoa, myös varmistaa, että kaikille ostajapersoonille tuotetaan riittävä määrä sisältöä ostoprosessin eri vaiheisiin heitä kiinnostavista aiheista. Hyvä, myyntiä tukeva julkaisukalenteri perustuukin yritykselle laadittuihin ostajapersooniin ja heidän ostoprosessiinsa.

  Julkaisukalenteri auttaa myös kartoittamaan yrityksen olemassa olevia sisältöjä ja täyttämään niin kutsutut sisältöaukot. Julkaisukalenterista ei pitäisi poistaa julkaistuja sisältöjä, vaan mieluummin kerätä kaikki olemassa oleva sisältö vaikka omaan tiedostoonsa. Kun kaikki sisällöt ovat nähtävillä yhdestä paikasta, on helpompaa pohtia, kenelle kohdennettua sisältöä tulisi tuottaa lisää ja mitkä ovat aiheita, joita ei ole vielä käsitelty ollenkaan esimerkiksi blogissa.

  Haluatko oppia hyödyntämään ostajapersoonia ja ostoprosessia markkinointinne tukena? Katso aiheesta webinaaritallenne!

  Miten käytännössä hyödynnän julkaisukalenteria?

  Julkaisukalenteri on hyvä tallentaa paikkaan, josta kaikki sitä tarvitsevat pääsevät helposti katsomaan sitä. Esimerkiksi tallentamalla tiedoston Google Driveen se on nähtävillä milloin ja missä tahansa, vaikka puhelimella. Google Drivestä pystytään myös antamaan eri ihmisille eri tasoisia käyttöoikeuksia, jolloin muokkausoikeus voi olla vain markkinoinnilla ja yrityksen asiantuntijat pääsevät vain katsomaan tai kommentoimaan tiedostoa.

  Julkaisukalenteriin on toki hyvä laittaa riittävä määrä sisältöä, mutta sen kanssa on oltava myös realistinen. Pitäkää huoli, että suunnitelma on toteutettavissa ja pitäytykää siinä. Jos suunnitelma on liian kunnianhimoinen ja siinä aletaan lipsua, ei kalenterista ole hyötyä. Kalenterista saadaan täysi hyöty vain, jos sen mukaan myös eletään.

  Julkaisukalenteri ei koskaan saa korvata muuta viestintää. Eri ihmisten vastuulle annetuista tehtävistä on hyvä ilmoittaa myös henkilökohtaisesti, puhelimitse, sähköpostitse ja merkkaamalla vastuuhenkilön kalenteriin - tai mitä kanavia yrityksessä ikinä tämän tyyppiseen viestintään käytetäänkään.

  Pitäkää huoli, että esimerkiksi asiantuntijat saavat riittävästi tukea sisällöntuotantoon markkinoinnilta esimerkiksi yhteisten ideointihetkien, oikolukemisen tai haastattelun pohjalta haamukirjoitettavien artikkeleiden muodossa.

  Kiinnostaako sisältömarkkinointi? Lataa maksuton B2B-sisältömarkkinoinnin oppaamme!

  Millaisia asioita julkaisukalenteriin tulee kirjata?

  Jotta julkaisukalenterista saadaan täysi hyöty, on siihen hyvä kirjata vähintään sisällön

  • julkaisupäivämäärä,
  • työnimi tai aihe,
  • vastuuhenkilö,
  • formaatti (esim. blogiartikkeli, opas, webinaari tms.),
  • ostajapersoona, kenelle sisältö kohdennetaan sekä
  • ostoprosessin vaihe, jota sisältö tukee.

  Kun nämä asiat on tiedossa jo ennen aloittamista, käy itse sisällöntuotanto huomattavasti jouhevammin. Valmis kalenteri saattaa näyttää pelottavalta ja tylsältä taulukolta, mutta tehostaa sisällöntuotantoa huomattavasti.

  Käy lataamassa julkaisukalenteripohjamme ja ota yrityksenne sisällöntuotanto hallintaan!

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!