<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Toteutatko sisältömarkkinointia vai inbound-markkinointia?

  Noora Tuominen
  18.1.2017 9:11

  inbound-markkinointi-sisaltomarkkinointi.png

  Törmäsin LinkedInissä taannoin keskusteluun, jossa vaihdettiin mielipiteitä inbound-markkinoinnin ja sisältömarkkinoinnin suhteesta. Markkinoinnin alan edustajat tuntuvat olevan osin voimakkaastikin eri mieltä siitä, kumpi on yläkäsite kummalle: onko inbound sisältömarkkinoinnin ”alalaji” vai toisinpäin? Kumpaa menestystä tavoittelevien yritysten tulisi toteuttaa?

  Tässä oma näkemykseni aiheesta.

  Mitä eroa inbound-markkinoinnilla ja sisältömarkkinoinnilla on?

  Sisältömarkkinointi on erimuotoisten sisältöjen tuottamista yrityksesi tuotteista tai palveluista kiinnostuneille, potentiaalisille asiakkaille. Sisältöjä on monenlaisia ja -muotoisia: on blogeja, oppaita, videoita, webinaareja, infograafeja ja niin edelleen. Muodosta riippumatta kaikki sisältö kuitenkin pyrkii palvelemaan asiakasta.

  Hyvän sisällön avulla asiakas pystyy itse vastaamaan kysymyksiinsä kaikissa ostoprosessin vaiheissa, eli tältä osin sisältömarkkinoinnin tehtävä on myös tukea myyntiä. Hyvän sisällön avulla kasvatat asiantuntijakuvaasi ja autat asiakasta hänen kokemissaan haasteissa. Asiakkaan arvostaman sisällön avulla muutut arvokkaaksi tiedonlähteeksi ja ennen kaikkea luotettavaksi palveluntarjoajaksi – ja näin kasvatat myös kilpailuetuasi!

  Lataa maksuton B2B-sisältömarkkinoinnin opas!

  Inbound-markkinoinnin käsitys taas on laajempi. Suora lainaus omalta sivustoltamme: ”Inbound-markkinointi on markkinointi-ideologia, jonka tavoite on muuntaa verkkosivustosi vierailijat yritystäsi suositteleviksi, tyytyväisiksi asiakkaiksi.”

  Inbound-markkinointi on siis paljon muutakin kuin vain relevantin sisällön tuottamista ja jakelua eri kanavissa. Inbound sisältää kaikki ne toimenpiteet, joiden avulla toteutat tavoitteellista ja mitattavaa markkinointia. Tämä tarkoittaa siis sisältöjen lisäksi myös mm. hakukoneoptimointia, sähköpostimarkkinointia ja konversio-optimointia. Inboundin tarkoitus on laajempi kuin vain arvokkaan sisällön tuottaminen.

  Lataa maksuton Inbound-markkinoinnin opas!

  Kumpi vai kampi tappelivat, kumpi voitti?

  Mielestäni sillä ei ole merkitystä, toteutatko omien sanojesi mukaan sisältömarkkinointia vai inbound-markkinointia niin kauan, kuin ajatuksesi ovat inbound-ideologiassa. Miksikö? Et voi tehdä tuloksekasta sisältömarkkinointia ilman inboundia. Toisaalta, inbound-markkinointia ei ole olemassa ilman laadukasta, asiantuntevaa sisältöä. Sisältömarkkinointi on siis ennen kaikkea inbound-ideologian perusta ja molempia ehdottomasti tarvitaan.

  Tutustu siis molempiin ja muodosta oma käsityksesi näiden kahden välisestä suhteesta. Ehkä olet samaa mieltä kanssani, ehkä et. Pääasia on, että muistat tehdä tavoitteellista, mitattavaa ja tuloksekasta markkinointia. Kutsut sitä sitten millä nimellä hyvänsä. Itse kutsun sitä inbound-markkinoinniksi.

  New Call-to-action

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Inbound-markkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!