<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Työnantajamielikuvan kehittäminen sisältömarkkinoinnin avulla

  Eveliina Vähä-Ruka
  31.3.2016 12:39

  sisaltomarkkinointi-tyonantajamielikuva.png

  Vaikka saamme tällä hetkellä lähes päivittäin lukea yt-neuvotteluista ja työpaikkojen vähentämistarpeista, on osaavien työntekijöiden rekrytoiminen monella alalla erittäin haasteellista. Työnantajamielikuvan kehittäminen onkin yksi työnantajien tärkeimmistä tehtävistä, sillä kilpailu parhaista tekijöistä kovenee jatkuvasti ja yritysmielikuvilla on yhä suurempi vaikutus tulevaisuuden työntekijöiden houkuttelussa.

  Paitsi että sisältömarkkinointi on tehokas keino potentiaalisten asiakkaiden houkutteluun, toimii se myös hyvin osana työnantajamielikuvan kehittämistä ja rekrytointiviestintää. Toisaalta sisältömarkkinointi voi toimia apuna myös olemassa olevien työntekijöiden sitouttamisessa sekä nyt jokaisen työnantajan huulilla olevan työntekijälähettilyyden kehittämisessä.

  Miksei perinteinen rekrytointi enää toimi?

  Vielä jokin aika sitten osaavan työntekijän löytämiseksi riitti, kun ilmoitti avoimesta paikasta työvoimatoimistoon ja lähetti ilmoituksen sunnuntain sanomalehteen. Tämä ei kuitenkaan enää riitä. Sitran tuoreen tutkimuksen mukaan alle neljäsosa suomalaisista on päätynyt nykyiseen työhönsä avointa työpaikkaa hakemalla ja julkisten työnvälityspalveluiden kautta työn on löytänyt alle kymmenesosa työssäkäyvistä.

  Koska työnhaku on nykyään entistä monikanavaisempaa, tulisikin työnantajien olla läsnä niissä kanavissa, joissa potentiaaliset työntekijätkin ovat. Ruotsalaistutkimuksen mukaan työnantajamielikuvaansa panostavat yritykset kokeilevat perinteisten rekrytointisivustojen, mobiilikanavien, LinkedInin ja Facebookin lisäksi rohkeasti esimerkiksi Instagramia, WhatsAppia ja Snapchatia.

  Mitä tekemistä sisältömarkkinoinnilla on rekrytoinnissa?

  Laadukkaan sisällön merkitys korostuu, kun potentiaalinen työnhakija etsii tietoa verkosta potentiaalisesta työnantajastaan. Jos hakutulokset johtavat tylsille, hajuttomille ja mauttomille kotisivuille sekä viimeksi pari vuotta sitten päivitettyyn Facebook-sivuun tai pahimmassa tapauksessa negatiivisiin uutisiin työnantajayrityksestä, katoaa työnhakijan mielenkiinto välittömästi.

  Jos taas potentiaalinen työntekijä törmää verkossa esimerkiksi mielenkiintoisiin, yrityksen työntekijöiden kirjoittamiin blogiartikkeleihin tai heidän sosiaalisessa mediassa jakamiinsa päivityksiin, on fiilis aivan toinen. Tehokas sisältömarkkinointi onkin tehokas keino erottautua ja kehittää työnantajamielikuvaa erityisesti hyvin perinteisiksi mielletyillä aloilla.

  Kun sisältömarkkinointi on jatkuvaa ja huolellisesti suunniteltua, on sen avulla mahdollista sitouttaa potentiaaliset tulevat työntekijät yritykseen jo ennen kuin he edes alkavat etsiä töitä muita kanavia käyttäen. Tämän lisäksi sisältömarkkinoinnin avulla rakennetaan tunnesiteitä ja asiantuntijamielikuvaa, jotka taas edesauttavat työnantajayrityksen houkuttelevuutta muihin vastaaviin toimijoihin nähden.

  Miten hyödyntää sisältömarkkinointia työnantajamielikuvan kasvattamisessa?

  Keinoja sisältömarkkinoinnin hyödyntämiseksi työnantajamielikuvan rakentamisessa on useita. Voit lisätä verkkosivuillesi erinomaisesti toimivat urasivut työntekijöiden omasta suusta tulleine uratarinoineen, julkaista hauskoja Instagram-kuvia työyhteisöstäsi tai rohkaista ja kannustaa työntekijöitäsi viestimään omissa sosiaalisen median kanavissaan myös yrityksesi asioista. Työnantajamielikuva kasvaa jo sillä, että annat ylipäänsä kasvot yrityksesi toiminnalle – onhan osaava työntekijä erityisesti kasvuyritykselle aivan yhtä tärkeä, kuin maksava asiakas.

  Vain kokeilemalla selviää, mitkä keinot ja kanavat toimivat yrityksellesi parhaiten. Me esimerkiksi saimme hyvää palautetta julkaistuamme työyhteisöstämme ja arjestamme rehellisesti kertovan blogiartikkelin rekrytoinnin yhteydessä. Pelkkä sisältö ei kuitenkaan riitä, vaan on tärkeää myös viestiä se oikeille kohderyhmille, oikeissa kanavissa.

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!