<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Uudelleenmarkkinointi Facebookissa - ota Facebook-pikseli käyttöön

  Annika Ukkola
  29.12.2017 11:00

  Facebook-pikseli ja uudelleenmarkkinointi

  Remarketing eli uudelleenmarkkinointi ei ole pelkästään Google AdWordsin alainen toiminto, vaan onnistuu myös sosiaalisen median kanavissa. Esimerkiksi Facebookissa on jo pitkään ollut mahdollisuus kohdistaa mainoksia vain niille, jotka ovat jo vierailleet sivustollasi ja siten osoittaneet merkkejä kiinnostuksestaan. Mutta miten uudelleenmarkkinointi käytännössä Facebookissa onnistuu - siitä tässä blogiartikkelissa lisää!

  Facebook-mainonta ja uudelleenmarkkinointi B2B-puolella

  Sosiaalinen media tukee B2B-myyntiä ohjaamalla potentiaaliset asiakkaat luoksesi, mutta harvemmin pelkästään maksuttomat somepäivitykset tuottavat riittävästi liidejä myynnin kasvattamiseksi. Avuksi tarvitaan mainontaa. 

  Facebook-mainonta sisältää runsaasti kohdennusmahdollisuuksia, ja voitkin kohdentaa mainoksesi lähes mihin tahansa demografisiin tekijöihin, käyttäytymiseen tai mielenkiinnon kohteisiin perustuen. Mainostaminen Facebookissa on myös edullista - kun mainoksen tavoite, budjetti, sisältö ja kohderyhmä on suunniteltu tarkkaan, voi pienelläkin budjetilla tavoittaa laadukkaita liidejä.

  Jos B2B-mainostaminen Facebookissa ei ole ennestään tuttua, lue ensin, miten aloittaa Facebook-mainonta ja perehdy kustannustehokkaaseen mainontaan.

  Mikä on Facebook-pikseli?

   Facebook-pikselillä tarkoitetaan käytännössä sivuille lisättävää koodinpätkää, jonka avulla voit uudelleenmarkkinoida sivuasi Facebookissa. Pikseli mahdollistaa mainoksiesi näyttämisen juuri oikeille ihmisille ja kohderyhmien luomisen mainontaa varten. Yksinkertaisimmillaan voit siis mainostaa niille, jotka ovat vierailleet sivustollanne tiettynä ajanjaksona. 

  Mitkä ovat Facebook-pikselin oleellisimmat hyödyt?

  B2B-puolella haasteen asettaa kohdentaminen tittelin tai työpaikan perusteella, sillä harva ilmoittaa työpaikkatietojaan yhtä laajasti kuin esimerkiksi LinkedInissä. Tällöin uudelleenmarkkinointi on hyvä keino tavoittaa kiinnostuneita, sillä mainontaa kohdennetaan niille, jotka ovat jo vierailleet sivustollanne. Facebook-pikselillä voit myös mainostaa esimerkiksi niille, jotka ovat käyneet tietyllä, yksittäisellä sivulla tai luoda kohderyhmän vaikkapa niistä, jotka ovat pysytelleet sivustolla tietyn ajan.

  Facebook-pikselin kohderyhmästä on myös mahdollista sulkea ihmisiä pois. Jos haluat mainostaa esimerkiksi oppaan latausta, voit rajata aiemmat lataajat joukosta pois esimerkiksi URL-osoitteen perusteella tai käyttämällä listoja, joista valikoit nämä jo ladanneet pois.  

  Facebook-pikselin yhtenä ominaisuutena on myös konversioiden seuranta, jolloin mainoksia ja niiden onnistumista on helppo analysoida. Kun tukena on vielä markkinoinnin automaatiojärjestelmä, kuten HubSpot, onnistuu analysointi sitäkin kautta. HubSpotin uudella Ads-työkalulla voit myös luoda remarketing-yleisön niistä, jotka ovat vierailleet sivustolla aiemmin. Löydät ohjeet siihen täältä. 

  Facebook-pikselin hyödyt kiteytettynä:

  • Uudelleenmarkkinointi ja mainonnan kohdentaminen
  • Analysoi ja kehitä mainontaasi entistä helpommin

  Miten otan Facebook-pikselin käyttöön?

  Pikseli on koodinpätkä, joka lisätään sivuston lähdekoodiin. Sinulla täytyy siis olla pääsy sekä mainosten hallintaan että sivuston koodin muokkaukseen. Itse Facebook-pikselin käyttöönotto on kuitenkin helppoa ja löydät kattavan ohjeistuksen siihen täältä. 

  Lisätietoja Facebook-pikselistä löydät Facebook Business -sivuilta.

  Haluatko tietää lisää? 

  Tutustu myös muihin sosiaalisen median mainostamisen vaihtoehtoihin Maksetun mainonnan oppaassamme, josta saat lisätietoa niin Google AdWords- kuin LinkedIn-mainonnastakin! Voit myös tilata maksuttoman markkinoinnin sparraushetken, jossa saat konkreettisia vinkkejä markkinointisi kehittämiseen. 

  New Call-to-action

   

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Maksettu mainonta

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!