<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Vain tyhmä ei mittaa markkinointia

  Elsi Hirvonen
  17.11.2016 9:28

  miksi-markkinoinnin-mittaaminen-kannattaa.png

  Vastoin yleisiä harhaluuloja, markkinoinnin mittaaminen ei ole rakettitiedettä. Kun tavoitteitanne tukeva mittaristo ja rutiinit mittareiden seurantaan on luotu, itse mittaaminen ei vaadi valtavia ponnisteluja. Mittaaminen on ainoa keino varmistua siitä, että keskitytte markkinoinnissa oikeisiin asioihin ettekä heittele rahaa summassa taivaan tuuliin. Olisikin tyhmää jättää mittaaminen tekemättä.

  Tarvitsetteko apua markkinoinnin mittariston luomiseen? Kysy asiantuntijaltamme apua, varaa maksuton tietoisku!

  No, miksi markkinointia kannattaa mitata? Tässä muutamia näkökulmia, jotka kannattaa pitää mielessä silloin, kun mielesi tekee skipata markkinointiraportin vääntäminen.

  1. Markkinoinnin tekeminen on kustannustehokkaampaa

  Kuten jo alustuksessa sanoin, markkinoinnin mittaamisen avulla on mahdollista varmistua siitä, että markkinointibudjetti käytetään mahdollisimman tuottoisasti. Monissa yrityksissä seurataan esimerkiksi AdWords-mainosten klikkausprosentteja, mikä on ihan hyvä asia, mutta kuinka paljon klikkaukset tuovat yritykseenne rahaa?

  Jokaisella yrityksellä on markkinoinnissaan toki erilaiset tavoitteet. Yhdellä se on tunnettuuden kasvattaminen, toisella liidien ja uusien asiakkaiden hankinta ja kolmannella asiakasarvon kasvattaminen. Tärkeintä on, että mittaatte niitä asioita, jotka ovat teidän yrityksenne liiketoiminnan kannalta olennaisimpia. Unohtakaa pelkät klikkaukset ja tykkäykset ja keskittykää niihin asioihin, jotka tuovat yritykseenne sitä itseään, eli rahaa.

  Muistakaa silti, että jos tavoittelette esimerkiksi asiantuntijakuvan ja tunnettuuden kasvua, markkinoinnin tulokset eivät näy välittömästi viivan alla. Siksi onkin tärkeintä keskittyä tavoitteitanne myös pidemmässä juoksussa tukevien asioiden mittaamiseen.

  2. Markkinoinnin suunnittelu helpottuu

  Viitaten edelliseen kohtaan: kun tiedätte, mitkä asiat vievät teitä kohti tavoitteitanne, tiedätte mitä teidän pitää tehdä enemmän, mitä paremmin ja mitkä asiat kannattaa suosiolla jättää tekemättä. Mittaamisen tuloksia hyödyntämällä tiedätte, mitkä toimenpiteet toimivat teille ja mitkä eivät.

  Paikalleen ei kuitenkaan kannata jämähtää. Jos markkinointia suunnittelee pelkästään aiempien tulosten avulla, jumahtaa helposti tekemään kuukaudesta toiseen samoja asioita. Muistakaa testata uusia kanavia ja keinoja ja mitatkaa myös niitä. Siten tiedätte, mitä uusista “jutuista” kannattaa tehdä jatkossakin ja mitkä puolestaan eivät toimi teidän kohdallanne.

  3. Tarvittava budjetti pystytään perustelemaan luvuin

  Budjetin perustelu on aina markkinoijille haastavaa. Yrityksen kirstunvartijalle voi olla hankalaa yrittää selittää, mihin rahaa halutaan ja miksi sitä kannattaisi antaa. Kun marssit kukkaronvartijan luo lukujen kanssa, höllentyvät kukkaron nyörit helpommin.

  Saat todennäköisemmin tarvitsemasi budjetin, kun pystyt näyttämään numeroin, kuinka paljon esimerkiksi myyntiin edenneitä liidejä tai kauppaa jokin toimenpide on tuonut, millaisin keinoin asiakastyytyväisyys on saatu kasvuun tai kuinka paljon asiakashankintahintaa on saatu laskettua markkinoinnin avulla.

  Markkinointia valitettavan usein pidetään edelleen rahareikänä ja joutavana puuhasteluna. Kun pystyt osoittamaan työlläsi olevan oikeasti vaikutusta esimerkiksi yrityksen myyntiin, alkaa kirstunvartijakin ymmärtää paremmin, miksi markkinointiin on kannattavaa panostaa.

  4. Markkinoinnin arvostus kasvaa niin yrityksen sisällä, kuin yleisesti

  Yllä mainittu inhottava harhaluulo markkinoinnin “turhuudesta” pystytään selättämään vain yhdellä keinolla: todistamalla, että markkinoinnilla pystytään vaikuttamaan yrityksen tulokseen.

  Todistamisella tarkoitan lukuja. Kun markkinoinnin mahdollisuuksia halutaan viestiä uskottavasti yrityksen sisällä tai sen ulkopuolella, tarvitaan todistusaineistoa. Liiketoimintaa johdetaan yleensä hyvin tulos- ja numerolähtöisesti. Miksi markkinoijat eivät puhuisi päättäjien kanssa samaa kieltä ja käyttäisi heidän ymmärtämiään keinoja oman arvostuksensa kasvattamiseen?

  Ellei markkinoinnin vaikutusta liiketoimintaan pystytä todistamaan, on se jatkossakin rahaa vievää puuhastelua. Jos sen sijaan pystyt osoittamaan, kuinka moni uusista asiakkaista on päätynyt myyntiin markkinoinnin kautta ja mitä markkinointiin laitetulla rahalla on oikeasti saatu (enkä puhu kivoista some-seuraajista tai siitä, että serkkusi mieskin on nähnyt yrityksenne mainoksen netissä), aletaan markkinointia arvostaa ihan eri tavalla. Näin edesautat markkinoinnin arvostuksen kasvua yrityksenne sisällä jopa yhdeksi yrityksen ydintoiminnoista.

  Unohda siis selittelyt kiireestä, mittaamisen hankaluudesta tai hyödyttömyydestä. Rakenna markkinoinnille mittaristo mahdollisimman pian. Jo silloin olette mittaamisessa pidemmällä, kuin moni suomalainen B2B-yritys. Aloita homma vaikka lukaisemalla markkinoinnin mittaamisesta kertova oppaamme ja kysy apua asiantuntijaltamme!

  Markkinoinnin mittaaminen - lataa opas!

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin mittaaminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!