Videomarkkinointi on tuttu juttu B2C-markkinoinnissa, ja myös B2B-puolella hyödynnetään videoita jatkuvasti enemmän. Jotta videomarkkinointi alkaa tuottamaan haluttuja tuloksia, tarvitaan selkeä suunnitelma videoiden tavoitteista ja käyttökohteista. Hyvä pohja suunnittelulle on pohtia kohderyhmäsi tarpeita ostopolun eri vaiheissa – aivan samaan tapaan, kuin sisältömarkkinoinnissa muutenkin. Ostopolun eri vaiheista voit lukea lisää inbound-oppaastamme.
Aloita videomarkkinointi luomalla muutama video jokaiseen ostopolun vaiheeseen.
Ostopolun ensimmäisessä vaiheessa videoiden tulisi tarjota ratkaisua katsojan ongelmiin. Tällaisten videoiden perimmäinen tarkoitus on tavoittaa oikeaa kohderyhmää laajemmin ja kasvattaa heidän luottamustaan yritystäsi kohtaan. Siksi näissä videoissa kannattaa välttää puhumasta liikaa omista tuotteista ja palveluista.
Ostopolun alkupään videoiden tulisi myös olla helposti katsojan omissa some-kanavissa jaettavia, eli ennemmin lyhyitä ja sisällöltään kevyitä, kuin raskaita tietopaketteja. Koska ihmiset katsovat some-videoita yleensä ilman ääniä, kannattaa videoihin ehdottomasti lisätä tekstitykset ja vaakavideon sijaan kannattaa suosia 1:1 kokoa!
Kokeile näitä:
Lyhyt some-kanavissa hyödynnettävä video, joka kertoo yrityksesi tarinaa ja viestii olemassa olosi tarkoitusta.
Vinkkivideo, joka tarjoaa konkreettisia neuvoja kohderyhmäsi ongelmiin ja pyrkii ratkaisemaan ne.
Lyhyt asiantuntijavideo, joka antaa yrityksestäsi kuvan luotettavana tiedonlähteenä toimialaa koskevissa ajankohtaisissa asioissa.
Kun olet saanut kävijöitä sivuillesi, on aika muuntaa heidät liideiksi. Video voi esimerkiksi olla sivustollasi ladattavana materiaalina, johon kävijä pääsee käsiksi jätettyään yhteystietonsa lomakkeen kautta. Tässä ostopolun vaiheessa videon on tarkoitus innostaa ja tarjota tietoa katsojalle.
Kokeile näitä:
Webinaaritallenne asiantuntijan puheenvuorosta
Demovideo tuotteen ominaisuuksista
Pidempi asiantuntijavideo, joka pureutuu käsiteltävään aiheeseen syvällisemmin.
Ostopolun kolmannessa vaiheessa liidiksi konvertoitunut kontakti punnitsee vaihtoehtojaan ja tekee mielessään ostopäätöstä. Heidän pohdintojaan tukemaan kannattaa tehdä video, jonka avulla katsojan on helpompi kuvitella itsensä tuotteesi tai palvelusi (onnelliseksi) käyttäjäksi.
Kokeile näitä:
Referenssivideo, jossa nykyasiakkaasi kertoo kokemuksistaan.
Laajempi demovideo, joka kuvaa tuotteen toiminnallisuuksia ja hyötyjä liiketoiminnalle.
Personoitu video potentiaaliselle asiakkaalle, jossa myyjä konkretisoi yhteistyön hyödyt asiakasyrityksen omassa kontekstissa.
Asiakkaasi haluavat kuulla sinusta myös ostopäätöksen jälkeen! Videoiden avulla voit tarjota heille kiinnostavaa ja relevanttia sisältöä ja siten syventää asiakassuhdetta entisestään. Sitoutumisen lisäksi ostopolun viimeisessä vaiheessa tyytyväiset asiakkaat ovat myös valmiita suosittelemaan sinua eteenpäin.
Kokeile näitä:
Kiitosvideo, joka onnittelee hyvästä päätöksestä ja toivottaa uuden asiakkaan tervetulleeksi joukkoon.
Videomuotoinen asiakastiedote, joka esittelee tuotepäivityksiä ja tapoja hyödyntää niitä.
Alati kasvava videopankki, johon asiakkaasi voivat halutessaan perehtyä ja kasvattaa tietämystään tai etsiä ratkaisua kohtaamiinsa ongelmiin.
Nyt osaat valita oikeanlaisia videoita ostopolun eri vaiheisiin, mutta ethän vain jätä mittaamatta työsi tuloksia! Jos et mittaa, et näe hyötyjä ja silloin videomarkkinointi jää helposti kertaluontoiseksi ja hintavaksi kokeiluksi. Videoita pitäisi lähestyä samoin kuin muutakin sisältömarkkinointia: suunnitella, asettaa tavoitteet ja mitata tekemisen vaikutuksia liiketoiminnalle.
Lue lisää videomarkkinoinnin mittaamisesta aiemmasta blogitekstistä tai syvennä tietojasi markkinoinnin mittaamisesta käsittelevien oppaan ja webinaaritallenteen avulla!
näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi
Kalevankatu 4, 2. krs
40100, Jyväskylä
Puh:+358 50 581 8770
info(at)powermarkkinointi.com
Kukaan ei ole vielä kommentoinut
Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!