<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

PowerMarkkinoinnin tarina

Miksi PowerMarkkinointi on olemassa?

Aiemman yritykseni parissa toimiessani ostin jonkun verran mainostoimistopalveluita. Saamani palvelut eivät kuitenkaan olleet sellaisia, jotka olisivat tukeneet liiketoimintaa tai myyntiä suoraan, eikä markkinoinnin tuloksia juurikaan pystynyt mittaamaan. Tuntui, että markkinointi on enemmän kauniiden kuvien, levikin ja brändin kanssa puuhastelua, kuin suoraan myyntiä tukeva toimi. Toiseksi, olen aina nähnyt markkinoinnin ja myynnin olevan samaa prosessia ja yrityksen yksi tärkeimmistä funktioista yhdessä myynnin kanssa. Tätä se ei kuitenkaan kokemukseni mukaan suurimmassa osassa yrityksissä ollut, vaan jäi enemmän tukifunktion rooliin. Tätä tilannetta lähdin muuttamaan siirtyessäni markkinointiin.

“Liian monesti markkinointia ei mitata liiketoimintamittareilla ja siinä keskitytään täysin epäolennaiseen kauniiden kuvien kanssa puuhasteluun. Silloin markkinoinnin konkreettinen hyöty liiketoiminnalle jää saamatta.”

Tein alkuun markkinointia yksin konsulttina ja verkostojeni avulla. Silloin keskityin markkinoinnin mitattavuuteen ja verkkosivujen kaupallistamiseen. Jossain vaiheessa minulle tarjottiin työtä, jonka vastaanottaminen olisi ollut järkevämpi vaihtoehto, kuin jatkaa yksin konsulttina. Silloin minun oli tehtävä päätös - siirtyäkö työntekijäksi vai lähteä rakentamaan “oikeaa firmaa”.

Tein päätöksen 2011 alkuvuodesta ja lähdin rakentamaan ”oikeaa firmaa", PowerMarkkinointia.

PowerMarkkinointi

Kun perustin PowerMarkkinointi Oy:n, tavoitteeni oli luoda yritys, jossa niin työntekijöille, kuin asiakkaille tehdyistä asioista voisin olla ylpeä. Minulle oli tärkeää olla tinkimättä arvoista, joita noudatin jo toimiessani yksin: mitattavuus ja kumppanuus.

“Tavoitteeni oli luoda yritys, jossa niin työntekijöille, kuin asiakkaille tehdyistä asioista voitaisiin olla ylpeitä.”

Kaiken tekemisen tuli mielestäni olla mitattavissa ja toiminnan oli perustuttava kumppanuuteen sekä vastuuseen tekemistämme tuloksista. Tahdoin myös perustaa yrityksen, jossa itsekin haluaisin olla töissä - en aikuisten päivähoitoa. Tämä näkyy meillä toiminnassa monella tavalla ja on kirkastettu myös yhteisesti määrittämiimme arvoihin: Tulokset, vapaus ja vastuu, rennosti – mutta tosissaan, luottamus ja joustavuus. Nämä yhdessä halun muuttaa markkinointia oikeasti tukemaan liiketoimintaa sekä myyntiä mitattavasti ja konkreettisesti arvolupauksen kanssa näkyvät meillä päivittäin ja ovat syy, miksi minä tulen toimistolle.

Olin hyödyntänyt HubSpotia aiemmissa mitattavuusprojekteissani. Vuonna 2011 PowerMarkkinointi solmi ensimmäisenä Suomessa HubSpot-kumppanuuden.

Määrittelin neljä ensimmäistä yrityksen toimintaa ohjaavaa askelta:

1. Pilottiprojekti

Pilottiprojektiin otettiin kaksi asiakasta. Molemmista projekteista saatiin erinomaisia tuloksia. Yrityksistä toinen on nykyään ostettu ja toinen on edelleen asiakkaamme.

2. Kysynnän testaus

Palkkasin yritykseen kaksi työntekijää, myyntiin ja projekteihin. Testausvaiheessa huomasimme, että myyntiä tukeville markkinointipalveluille oli oikeasti kysyntää, mutta olimme selkeästi markkinaan nähden liian aikaisessa vaiheessa tarjoamassa inbound-markkinointia, sisältömarkkinointia ja markkinoinnin automatisointia vuonna 2011. Kärjeksemme nousikin vahvasti liidien generointi.

3. Skaalautuminen

Tavoitteena oli pitää huolta siitä, että laatu pysyy korkeana ja toiminta on oman laatuohjeistuksemme mukaista, kasvusta huolimatta. Tässä projektipäällikkömme ja muu tiimimme on onnistunut erinomaisesti ja asiakastyytyväisyytemme on ollut jatkuvasti 0-5 asteikolla 4-5 välissä. Viimeisimmän asiakastyytyväisyyskyselyn arvosanaksi saimme 4,4 (Q2/2016).

4. Toiminnan kasvattaminen

Tällä hetkellä tavoitteemme on kasvattaa toimintaamme. Kaikki ei tokikaan ole mennyt matkan varrella putkeen ja haasteita on kohdattu, mutta olemme onnistuneet pitämään aiemmat ohjaavat arvot mukana niin työntekijöiden, kuin asiakkaiden suuntaan. Lisäksi alkuvuodesta mukaamme on liittynyt huipputyyppejä sekä kasvua vauhdittamaan myös Advisory Board.

PowerMarkkinoinnin tulevaisuus?

Markkinoinnin rooli yrityksissä tulee kasvamaan entisestään. Meidän tärkeimmät keinomme markkinoinnin arvostuksen kasvattamiseksi ovat markkinoinnin mitattavuus ja toimintamme tulosvastuullisuus. Teemme nyt ja jatkossa hyviä juttuja hyville asiakkaille omista arvoistamme ja toimintatavoistamme kiinni pitäen. Tavoitteemme on olla Suomen halutuin B2B-markkinointikumppani.

“Tavoitteemme on olla Suomen halutuin B2B-markkinointikumppani.”

PowerMarkkinoinnin varalle on jo mielessä hienoja jatkoaskelia, mutta jääköön ne toistaiseksi salaisiksi ;) 

Jani Hovila PowerMarkkinointi

 

Jani Hovila
yrittäjä ja toimitusjohtaja